Με τον Τατάρ συναντήθηκαν οι Πακιστανοί διπλωμάτες από την Άγκυρα

Την ευχή οι σχέσεις των «δύο χωρών», εννοώντας το ψευδοκράτος και το Πακιστάν, να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο, εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Ταταρ στην αντιπροσωπεία της Πρεσβείας του Πακιστάν στην Άγκυρα που ήταν χθες στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ συναντήθηκε με στην πρώτη γραμματέα της Πρεσβείας, Ifrah Tariq και τον τρίτο γραμματέα, Faraz Arshad. Τους υπενθύμισε ότι με τον ΥΠΕΞ του Πακιστάν είχε συναντηθεί στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αντάλειας και είπε ότι το ψευδοκράτος και το Πακιστάν είναι «φίλες χώρες» ενώ μίλησε και για «μουσουλμανική αδελφή χώρα».  Στο ψευδοκράτος, πρόσθεσε, υπάρχουν χιλιάδες Πακιστανοί που σπουδάζουν, εργάζονται ή διαμένουν.

Στον Πακιστανό ΥΠΕΞ, Shah Mahmood Qureshi συνέχισε ο κ. Ταταρ είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι βρίσκονται στα κατεχόμενα τόσοι πολλοί Πακιστανοί, οι οποίοι είναι εργατικοί και αξιόπιστοι.

Στην αντιπροσωπεία των διπλωματών εξέφρασε τις πιο εγκάρδιες ευχές του προς τον Πρόεδρο του Πακιστάν υπενθυμίζοντας ότι το ψευδοκράτος έχει αντιπροσωπεία στο Ισλαμαμπάντ και ευχήθηκε οι σχέσεις «των δύο χωρών να προχωρήσουν περαιτέρω».

Η πρώτη γραμματέας της Πρεσβείας του Πακιστάν στην Άγκυρα ευχαρίστησε τον Τ/κ ηγέτη για τις σκέψεις του και ανέφερε ότι οι επαφές τους στα κατεχόμενα αφορούν επαφές με Πακιστανούς φοιτητές ή εργαζόμενους στο ψευδοκράτος για εκπαιδευτικά και γραφειοκρατικά ζητήματα. Ευχαρίστησε και την αντιπροσωπεία του ψευδοκράτους στο Ισλαμαμπάντ για την βοήθεια προς τους Πακιστανούς που έρχονται για σπουδές ή εργασία στα κατεχόμενα.

Η κ. Tariq επεσήμανε ότι ο αριθμός των Πακιστανών στα κατεχόμενα ολοένα και αυξάνεται και εξέφρασε περηφάνεια για την συμβολή τους στην οικονομία του ψευδοκράτους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.