Ξεκινούν τα εφημερεύοντα ιατρεία : Ιδιωτικά νοσηλευτήρια και μόνο Σαββατοκυρίακα

Με ιδιωτικά εφημερεύοντα ιατρεία που θα λειτουργούν μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες προχωρεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.


Διαβάστε επίσης: Έτοιμος με νέο πλάνο ο ΟΑΥ για λειτουργία των εφημερεύοντων ιατρείων

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι θα λειτουργεί ένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο σε κάθε επαρχία που θα φιλοξενεί προσωπικούς ιατρούς και παιδιάτρους. Είπε ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Με τους προσωπικούς γιατρούς θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εφημερεύοντα ιατρεία

Την ίδια ώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι αναμένεται η απάντηση του ΟΚΥπΥ για το κατά πόσον θα συμμετέχουν οι δημόσιοι γιατροί στις εφημερίες του ΟΑΥ.


Διευκρίνισε ότι τα εφημερεύοντα ιατρεία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν με τους προσωπικούς γιατρούς, λέγοντας ότι εάν υπάρξει θετική απάντηση από τον ΟΚΥπΥ θα γίνει επανεξέταση του ζητήματος.

Μάριος Κουλούμας: «Τα ιατρεία αυτά δεν θα λειτουργούν ως πρώτες βοήθειες»

Ως επέκταση του ωραρίου εξυπηρέτησης των ασθενών από τους προσωπικούς ιατρούς όρισε τη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών.


Ο Μάριος Κουλούμας τόνισε στον Άστρα ότι τα ιατρεία αυτά δεν θα λειτουργούν ως πρώτες βοήθειες. Χαιρέτισε το γεγονός ότι θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μόνο τα Σ/κ και τις αργίες, λέγοντας ότι θα δοθεί χρόνος στους πολίτες ώστε να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα.

Υπέδειξε ότι τα εφημερεύοντα ιατρεία είναι αναγκαία ώστε οι ασθενείς τις ώρες που δεν εργάζεται ο προσωπικός τους γιατρός, να έχουν πρόσβαση αλλού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.