Με βίτσες και διαβατήρια τα «ψάλλουν» στον Αρχιεπίσκοπο (φώτο)Η διαμαρτυρία των πολιτών  άρχισε στις 10  έξω από την Αρχιεπισκοπή και ακολουθεί πορεία προς τη Βουλή και οργανώθηκε διαδικτυακά.

Η διαμαρτυτία πραγματοποιείται με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Αρχιεπισκόπου αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς ότι «θέλουν βίτσα», οι διοργανωτές καλούν όσους θα παραστούν να φέρουν μαζί τους βίτσα, αλλά και διαβατήριο, εξαιτίας της παρέμβασής του, όπως αποκαλύφθηκε, για πολιτογράφηση του Μαλαισιανού φυγόδικου Jho Low.

diamartiria arxiepiskopi diavatiria 7

Με τη διαμαρτυρία διεκδικείται ένα κοσμικό σχολείο που δεν θα χειραγωγείται από την Εκκλησία και τη σχέση της με τη φθορά των θεσμών και τη διαπλοκή με πολιτογραφήσεις, όπως αποκαλύπτεται τις τελευταίες μέρες.

Ταυτόχρονα, το διαδικτυακό ψήφισμα με το οποίο καλείται ο Γενικός Εισαγγελέας να ερευνήσει τις ενέργειες του Αρχιεπισκόπου για παραχώρηση κυπριακής ιθαγένειας στον Μαλαισιανό Jho Taek Low, ήδη ξεπέρασε τις χίλιες υπογραφές.

 

Έξω από την Αρχιεπισκοπή βρισκεται και η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζοντας  με αυτό τον τρόπο την αγανάκτησή τους στον ρατσιστικό και διαιρετικό λόγο του Αρχιεπισκόπου και στις παρεμβάσεις του για έκδοση αδειών για ανέγερση πύργων και ξενοδοχείων πάνω σε αρχαιότητες στη Γεροσκήπου.

diamartiria arxiepiskopi diavatiria 6 e1573635619328

Σε δηλώσεις της η Μαρίνα Αρμεύτη, εκπροσωπώντας την ανεξάρτητη πρωτοβουλία, σημείωσε ότι, «είμαστε εδώ για να ζητήσουμε την κατάργηση της γιορτής του Αρχιεπισκόπου. Είναι απαράδεκτο να γιορτάζουμε τέτοιες γιορτές που παραπέμουν σε άλλες εποχές».

«Εμείς διεκδικούμε το κοσμικό σχολείο», πρόσθεσε, ενώ υπέδειξε πως «η σημερινή εκδήλωση είναι η αφετηρία μιας σειράς εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η διαπλοκή της Αρχιεπισκοπής και το βρώμικο χρήμα. Για αυτό ήρθαμε εδώ», κατέληξε.

diamartiria arxiepiskopi diavatiria 5  diamartiria arxiepiskopi diavatiria 1 diamartiria arxiepiskopi diavatiria 2 diamartiria arxiepiskopi diavatiria 3

 

 

diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 10 diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 1 diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 2 diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 3 diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 4 diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 5 diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 6 diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 7 1 diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 8 diamartiria ekpaideutkon arxiepiskopi 9

 

 

 

diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 12 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 1 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 2 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 3 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 4 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 5 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 7 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 8 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 9 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 10 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 11 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 13 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 14 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 15 diamartiria ekpedeftikon arxiepiskopi 6