Με «υπερβολικά περισσότερα προσόντα» οι περισσότεροι αλλοδαποί που εργάζονται στην Κύπρο

Έλα στο Google News

Οι περισσότεροι αλλοδαποί οι οποίοι εργάζονται στην Κύπρο έχουν «υπερβολικά περισσότερα προσόντα» σε σχέση με την εργασία την οποία εκτελούν, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, γενικά στην ΕΕ οι αλλοδαποί πολίτες είναι πιο πιθανό να έχουν «υπερβολικά περισσότερα προσόντα» σε σχέση με την εργασία την οποία εκτελούν (over-qualified for their job), σε σύγκριση με τους υπηκόους της χώρας. Συγκεκριμένα, το 2020 το ποσοστό ήταν 20,8% για τους υπηκόους της χώρας, 32,3% για πολίτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ και 41,4% για τους πολίτες οι οποίοι προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ.

Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών από χώρες εκτός της ΕΕ που έχουν «υπερβολικά περισσότερα προσόντα» σε σχέση με την εργασία την οποία εκτελούν ήταν η Ελλάδα (71,6%), Ιταλία (66,5%), Ισπανία (57,1%) και Κύπρος (55,9%).

Επίσης, οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών από χώρες άλλων κρατών μελών της ΕΕ που έχουν «υπερβολικά περισσότερα προσόντα» σε σχέση με την εργασία την οποία εκτελούν ήταν η Ιταλία (47,8%), Κύπρος (47,7%) και Ισπανία (47,2%).

Ακόμη, οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό υπηκόων που έχουν «υπερβολικά περισσότερα προσόντα» σε σχέση με την εργασία την οποία εκτελούν ήταν η Ισπανία (34,5%), Κύπρος (30,5%) και Ελλάδα (30,4%).

Από την άλλη πλευρά η χώρα με τα καλύτερα στατιστικά ήταν το Λουξεμβούργο, αφού το ποσοστό με υψηλότερα προσόντα ήταν 3,2% για τους υπηκόους, 3,5% για πολίτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ και 10,8% για πολίτες εκτός ΕΕ.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.