Μεχμέτ Χαρμαντζί: Δεν πρόκειται να γίνω αυτόματος πιλότος της «κυβέρνησης»

Το Κόμμα του Λαού αποχωρεί από τη «βουλή»

Το Κόμμα του Λαού (ΚΛ), αντιδρώντας στις τελευταίες εξελίξεις στο τουρκοκυπριακό πολιτικό προσκήνιο, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη «βουλή». Το κεντρικό όργανο του ΚΛ συνεδρίασε για τη στάση του στη «βουλή» και αποφάσισε να στραφεί στο λαό, να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο, επικαλούμενο το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την παρέμβαση του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις εσωτερικές υποθέσεις του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ). Σε αντίθεση με τον ηγέτη του ΚΛ, Κουντρέτ Όζερσαϊ, οι άλλες δυο «βουλευτίνες» του κόμματος διαφωνούν με την απόφαση.  «Σε περίπτωση που οι Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς και Ζαλέ Ρφίκ Ρότζερς δεν παραιτηθούν, κινδυνεύουν να αποβληθούν από το κόμμα με απόφαση του κομματικού συμβουλίου», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Χαμπέρ Κίμπρις».


Παρεμβάσεις της Άγκυρας και «κυβερνητικές» κρίσεις

Οι Τ/κ θα αρχίσουν να κερδίζουν από την ημέρα που θα θυμηθούν τη βάση των δικαιωμάτων τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί, σε διαδικτυακή εκπομπή. Η «Αβρούπα» αναφέρεται στις δηλώσεις Χαρμαντζί, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις «κυβερνητικές» κρίσεις στα κατεχόμενα και τις παρεμβάσεις της Άγκυρας. «Θα αρχίσουμε να κερδίζουμε από την ημέρα που θα θυμηθούμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Μας απομάκρυναν από αυτό ενσυνείδητα. Το καθεστώς μας ως λαός με αυτό καταγράφηκε. Την ημέρα που θα τελειώσουμε τα δικαιώματά μας εκεί, θα πάψουμε να υπάρχουμε ως κοινότητα», είπε.

Αναφερόμενος στην ημερομηνία διεξαγωγής των «δημοτικών εκλογών», ο κ. Χαρμαντζί είπε ότι η «ένωση δήμων» δεν έκανε κανένα βήμα πάνω σε αυτό το θέμα και πρόσθεσε ότι δεν θυμάται πότε συγκάλεσε για τελευταία φορά «γενική συνέλευση» η «ένωση», η οποία πρέπει να διεξάγει τέσσερις συνελεύσεις ετησίως.


Σημειώνοντας ότι η τέως «επίτροπος διοικήσεως», Εμινέ Ντιζνταρλί, δήλωσε ότι δεν θα έχουν καμία εξουσία οι «δήμαρχοι» και τα μέλη των «δημοτικών συμβουλίων» από τις 26 Ιουνίου και μετά, ημερομηνία που έπρεπε να διεξαχθούν οι «εκλογές», ανέφερε ότι άλλοι «νομικοί» έχουν διαφορετική άποψη και ότι υπάρχει μια σύγχυση πάνω σε αυτό το θέμα. Επισημαίνοντας ότι πρέπει να κάνει δήλωση η «γενική εισαγγελία» για το θέμα, ο Μεχμέτ Χαρματζί είπε ότι σε περίπτωση που η «γενική εισαγγελία» δεν γνωμοδοτήσει ότι οι «δήμαρχοι» μπορούν να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους μέχρι τις νέες «εκλογές», ο ίδιος δεν πρόκειται να γίνει «αυτόματος πιλότος» της «κυβέρνησης», κατά την έκφρασή του, και θα παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.