Μέχρι τρεις μήνες αναμονή για εξέταση άδειας οδήγησης

Με υπομονή πρέπει να εξοπλιστούν όσοι θέλουν να δώσουν εξέταση για κανονική άδεια οδήγησης

Έλα στο Google News

Υπάρχει μια τρίμηνη καθυστέρηση για όσους θέλουν να παρακαθίσουν σε εξέταση για απόκτηση κανονικής άδειας οδήγησης, ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Γιάννης Νικολαΐδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στην Λεμεσό λόγω υποστελέχωσης ενώ στη Λευκωσία τα ραντεβού πάνε για Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες μέσω υπερωριών για να πεισθούν οι εξεταστές οδηγών να εργάζονται και Σάββατα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν κλειστά ραντεβού αλλά δεν υπάρχει κόσμος για να δουλέψει.

Για τις επαγγελματικές άδειες λεωφορείου ή φορτηγού, είπε ότι πρέπει να περάσει και από επιπρόσθετη εξέταση για το πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας. Πρόσθεσε ότι σε πρόσφατες εξετάσεις είχαν παρακαθίσει περίπου 2.000 άτομα και τα αποτελέσματά τους θα γνωστοποιηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτοί οι δυο χιλιάδες πρέπει να κλείσουν ραντεβού για να περάσουν την πρακτική δοκιμασία, για να δικαιούνται να ζητήσουν εργασία ως οδηγοί λεωφορείου ή φορτηγού.

Πρόσθεσε ότι τα άτομα αυτά έχουν περισσότερη ανάγκη και θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα, αλλά δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Σημείωσε ωστόσο ότι μέσω υπερωριών θα προσπαθήσουν να καλύψουν κάποιους.

Επίσης είπε ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης 10 τεχνικών που μπορούν μετά από εκπαίδευση να γίνουν εξεταστές αλλά όπως ανέφερε είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.