Του Κωνσταντίνου Σκαμπύλη

Η μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή στον Ολυμπιακό Πειραιώς έχει αρκετά πράγματα να μας διδάξει και ταυτόχρονα μπορεί να ωφελήσει το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η επιτυχία της μεταγραφής του οφείλεται κυρίως στον ίδιο, αλλά και σε κάποιους άλλους παράγοντες.

Ο Ιωάννης Κωστή τα τελευταία χρόνια δούλεψε αρκετά σκληρά έχοντας στο πλευρό του ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτόν. Δεν σήκωσε ποτέ κεφάλι όσες φορές και αν άκουσε ότι μπορεί να κάνει μία μεγάλη καριέρα. Παρέμεινε προσγειωμένος και ταπεινός. Πατούσαν δηλαδή τα πόδια του σε στέρεο έδαφος.

Το ταλέντο του πολύ μεγάλο και αυτό διέκριναν κάποιοι άνθρωποι που τον γνωρίζουν πολύ καλά. Άλλωστε το ταλέντο του το βλέπουμε από την περσινή σεζόν στο γήπεδο. Γρήγορος ποδοσφαιριστής, με αντίληψη του χώρου, διαβάζει, έστω και αν είναι σε νεαρή ηλικία, το παιγνίδι. Χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος μέσος.

Διθύραμβοι δεν χρειάζονται για τον Ιωάννη Κωστή. Εκείνο που έχει σημασία είναι να δουλέψει σκληρά όταν θα ενσωματωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο ρόστερ του Ολυμπιακού Πειραιώς. Και το στοίχημά του δεν θα είναι απλά να είναι μέλος, αλλά να παραμείνει στην ομάδα και να υπολογίζεται. Γιατί είδαμε πολλούς νεαρούς Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές να παραχωρούνται ως δανεικοί σε άλλες ομάδες. Ο Κωστή έχει όλα τα φόντα να πετύχει τον προσωπικό στόχο που έχει θέσει, αλλά γνωρίζει παράλληλα ότι ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος για να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Με την ταπεινότητα και την σεμνότητα που τον διακατέχει μπορεί να πετύχει αυτό που άλλοι μόνο στα όνειρα το βλέπουν.