Μεγαλειώδης πορεία κατά των βιασμών και της έμφυλης βίας στη Θεσσαλονίκη

Κύμα στήριξης προς τα θύματα της έμφυλης βίας και της πατριαρχίας, από τη Θεσσαλονίκη, με μεγαλειώδη πορεία «ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και της έμφυλης βίας» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (28/01) από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας, φεμινιστικών οργανώσεων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η συγκέντρωση αρχικά ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας, ενώ λίγο αργότερα άρχισε η πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση έγινε, όπως αναφέρουν, στον «απόηχο των οξυμένων περιστατικών έμφυλης βίας, των γυναικοκτονιών καθώς και των ολοένα αυξανόμενων καταγγελιών για βιασμό», με αφορμή και την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση: «Στον απόηχο των οξυμένων περιστατικών έμφυλης βίας, των γυναικοκτονιών καθώς και των ολοένα αυξανόμενων καταγγελιών για βιασμό (24χρονη σε ξενοδοχείο της πόλης, ανήλικες σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης) αποφασίσαμε να κάνουμε την οργή και την θλίψη μας πράξη και να κατέβουμε ακόμη μία φορά στους δρόμους της πόλης μας. Πιστεύουμε πως είναι ανάγκη να έχουμε μαζική συμμετοχή από ατομικότητες και συλλογικότητες της πόλης καθώς η έμφυλη βία, η πατριαρχία και η κουλτούρα του βιασμού μας αφορούν όλ@ και επηρεάζουν τις ζωές μας».

Βιασμός Θεσσαλονίκη

Πατριαρχία

Πηγή: www.rosa.gr

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.