Μεγάλες αντιδράσεις για την καταδίκη Καφταντζίογλου σε φυλάκιση

«Είμαστε μαζί σας» «Σας στηρίζουμε» και «Η Τζανάν είναι η πρόεδρος», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν εκατοντάφες οπαδοί του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος που έφτασαν στα επαρχιακά γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη για να στηρίξουν την επαρχιακή τους πρόεδρο Τζανάν Καφταντζίογλου η οποία καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της «προσβολής του Προέδρου»

Η Τζανάν Καφταντζίογλου καλωσόρισε τον ηγέτη του κόμματος Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου και τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου οι οποίοι έσπευσαν να την στηρίξουν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος κάλεσε εκτάκτως όλους τους Βουλευτές του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου, απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «είσαι υποκριτής, είσαι οπορτουνιστής, είσαι τύραννος και χειραγωγός. Αλλά η καταπίεση και η απογοήτευσή σας πλησιάζουν τώρα στο τέλος τους».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διέκοψε την ομιλία του, αγκάλιασε την Τζανάν Καφταντζίογλου και συνέχισε την ομιλία του ως εξής: «Μην ανησυχείτε, δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ μπροστά στη σκληρότητα του καταπιεστή. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με το μυαλό και την καρδιά μας. Η δικαιοσύνη θα έρθει σε αυτή τη χώρα».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος οφείλει την επιτυχία της προεκλογικής του εκστρατείας το 2019 στην Τζανάν Καφταντζίογλου, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η επικεφαλής του CHP στην Κωνσταντινούπολη είναι η σύντροφός με την οποία βαδίσαμε μαζί για να φέρουμε την αλλαγή στην Κωνσταντινούπολη. Βρίσκω αυτή την απόφαση πολιτική και την καταδικάζω. Στέκομαι δίπλα της».

Η ηγέτης του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ έγραψε στον λογαριασμό της στο τουίτερ: «Αυτό το τερατώδες σύστημα, για το οποίο περηφανεύονται σήμερα τα χθεσινά θύματα, δεν μπορεί να το κουβαλήσει άλλο η Τουρκία. Θα έρθει εκείνη η κάλπη, θα τελειώσει αυτή η κηδεμονία».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.