Μεγάλη αλυσίδα κρουσμάτων σε σχολείο – Δεν περιορίστηκαν μετά από ταξίδι στο εξωτερικό

Μεγάλη αλυσίδα κρουσμάτων κορωνοϊού  εντοπίστηκε σε σχολείο μέσης εκπαίδευσης, όταν μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό και η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε μαθητές και καθηγητές να επιστρέψουν στο σχολείο και να μην τεθούν σε περιορισμό, ενώ άτομο που ήταν μαζί τους, είχε εντοπιστεί θετικό στον ιό.

Μιλώντας στον Άστρα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου έκανε λόγο για λανθασμένη απόφαση του διευθυντή, λέγοντας ότι θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός και να τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τότε τα σχολεία θα κλείσουν και οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.

Ανέφερε επίσης ότι ίσως να μην τηρούνται σωστά τα μέτρα και σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά να μη δείχνουν την ίδια υπεύθυνη στάση όπως παλαιότερα.

Ο κ. Διουνυσίου υπέδειξε ότι όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί για να κρατηθούν ανοικτά τα σχολεία μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για τις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ. Διονυσίου είπε ότι θέση της συνομοσπονδίας παραμένει η αναβολή των εξετάσεων αλλά σημείωσε ότι οι μαθητές πρέπει να συνεχίσουν την προετοιμασία τους από τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι θα γίνουν οι εξετάσεις.

ΟΕΛΜΕΚ: Έχει εκτροχιαστεί η κατάσταση με τις αλυσίδες μετάδοσης του κορωνοϊού στα σχολεία

Έχει εκτροχιαστεί η κατάσταση με τις αλυσίδες μετάδοσης του κορωνοϊού στα σχολεία τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Θέμης Πολυβίου είπε ότι οι αλυσίδες στα σχολεία προέρχονται από τις οικογένειες των παιδιών.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αντέξουν μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου οπότε και θα κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για το περιστατικό με τη μεγάλη αλυσίδα επιμόλυνσης που εντοπίστηκε σε σχολείο μέσης εκπαίδευσης, όταν μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, είπε ότι ήταν μικρός ο αριθμός ατόμων που είχε ταξιδέψει, σημειώνοντας ωστόσο ότι από τη στιγμή που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, έπρεπε να τεθούν υπό περιορισμό και όχι να επιστρέψουν στο σχολείο.

Για τις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ. Πολυβίου είπε ότι δεν εισακούστηκε η εισήγησή τους από το Υπουργείο Παιδείας όπως ανασταλούν φέτος οι εξετάσεις τουλάχιστον για την Γ’ Λυκείου, λέγοντας την ίδια ώρα ότι οι μαθητές πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν την προετοιμασία τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy