Μεγάλη αύξηση στην αξία του λιανικού εμπορίου, συγκρατημένος ο όγκος τον Ιούνιο

Μεγάλη αύξηση στην αξία και πιο συγκρατημένη άνοδο στον όγκο του κύκλου εργασιών κατέγραψε το λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο, αντανακλώντας τη συνέχιση του κύματος ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε τον Ιούνιο 2022 κατά 20,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου αυξήθηκε κατά 9,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022, ο δείκτης αξίας υπολογίζεται ότι σημείωσε αύξηση 14,4% και ο δείκτης όγκου αύξηση 4,6% σε σύγκριση με την ίδια περσινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη αξίας, τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες ανόδους τον Ιούνιο παρουσίασαν οι δραστηριότητες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικός εξοπλισμός, παιγνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα και άλλα με 32,4%, το λιανικό εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα με 31,3% και τα τρόφιμα, ποτά, καπνός (σε μη ειδικευμένα καταστήματα) με 22,1%. Σε ό,τι αφορά το λιανικό εμπόριο εκτός καυσίμων τον Ιούνιο καταγράφηκε ετήσια μεταβολή 18,8%.

Σε σχέση με τον όγκο λιανικού εμπορίου, τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021, παρουσίασαν η δραστηριότητες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, κουρτίνες, χαλιά, βιβλία, γραφική ύλη, αθλητικός εξοπλισμός, παιγνίδια, άνθη, φυτά, ρολόγια, κοσμήματα, κ.ά. με 20,7%, τα τρόφιμα, ποτά, καπνός (σε μη ειδικευμένα καταστήματα) με 14,9% και το λιανικό εμπόριο σε μη (σε μη ειδικευμένα καταστήματα) με 13.6%.

Σημειώνεται ότι ο όγκος στη δραστηριότητα εμπόριο καυσίμων οχημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα παρουσίασε μείωση 11.1% ενώ ο αντίστοιχος δείκτης σε ό,τι αφορά τη αξία κατέγραψε μεγάλη αύξηση πέραν του 31%.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy