Η μεγάλη διαφορά του Μαυρογιάννη είναι το πρόγραμμα διακυβέρνησης του

Του Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

 

 

Διαβάζοντας την έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδιαίτερα τις επισημάνσεις ότι Κύπριοι κάνουν επενδύσεις -πολλοί πέραν των πραγματικών τους δυνατοτήτων- ακολουθώντας συμβουλές από fininfluencer (διαδικτυακούς παράγοντες επιρροής) που δραστηριοποιούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Twitter, TikTok, YouTube και Instagram, χωρίς να κάνουν έστω μια στοιχειώδη έρευνα, θυμήθηκα τα γνωστά «δεσμεύομαι» του Νίκου Αναστασιάδη. Τα οποία βλέπουμε να επαναλαμβάνονται από τα πολιτικά του τέκνα Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες μοιράζουν υποσχέσεις δεξιά και αριστερά χωρίς να απαντούν στο πιο σημαντικό ερώτημα: Στα δέκα χρόνια που κυβέρνησαν μαζί τον τόπο γιατί δεν έκαναν πράξη όλα αυτά τα οποία υπόσχονται σήμερα; Για παράδειγμα ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπόσχεται φορολογική μεταρρύθμιση τύπου Λιζ Τρας και μάλιστα με τον ίδιο Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος υπηρετεί σήμερα την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη. Και το ερώτημα είναι, γιατί δεν την έκανε τα προηγούμενα δέκα χρόνια; Επίσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπόσχεται αποζημιώσεις σε όσους κουρεύτηκαν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη. Είναι και του γελασμάτου. Αφού είναι τα ίδια πρόσωπα που πήραν τις αποφάσεις για τα κουρέματα και που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια. Τώρα θυμήθηκαν τις αποζημιώσεις; Και ποιος θα τις πληρώσει; Θα τα βάλουν από την τσέπη τους ή θα τα φορτώσουν και αυτά στους φορολογούμενους, οι οποίοι πληρώνουν εκατομμύρια κάθε χρόνο για τις αποφάσεις τους, όπως για τις εγγυήσεις οι οποίες δόθηκαν στην Ελληνική για τον Συνεργατισμό;

Η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έδειξε ότι πολλοί το μετάνιωσαν μετά για τις επενδύσεις με συμβουλές από fininfluencer, αλλά ήταν πλέον αργά. Δηλαδή ότι έγινε και με τα «δεσμεύομαι» του Νίκου Αναστασιάδη. Και φυσικά δεν απαιτείται μεγάλη φαντασία για να εκτιμήσει κανείς τι θα γίνει σε περίπτωση εκλογής ενός από τα δύο πολιτικά τέκνα του Νίκου Αναστασιάδη.

Αυτή είναι η πιο σημαντική ίσως διαφορά του Ανδρέα Μαυρογιάννη από τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους με δυνατότητα εκλογής στην προεδρία της Δημοκρατίας. Πέρα από την εντιμότητά του, η οποία αναγνωρίζεται απ’ όλους, ακόμη και τους πολιτικούς του αντιπάλους, είναι ο μόνος από τους τρεις που κατέθεσε ολοκληρωμένο και συγκροτημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, επεξεργασμένο επιστημονικά, κοστολογημένο και απολύτως εφαρμόσιμο. Είναι ο μόνος ο οποίος κατέθεσε ρεαλιστικές δράσεις, οι οποίες δίνουν απαντήσεις στα προβλήματα και τις φιλοδοξίες των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ευρύτερης οικονομίας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι κανένας από τους δύο ανθυποψηφίους του δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την ποιότητα του προγράμματος διακυβέρνησής του και τη βούλησή του να το εφαρμόσει.

Η κοινωνία κουράστηκε με τα «δεσμεύομαι». Κυρίως όμως πληγώθηκε αφού έφεραν τραγικές συνέπειες, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει την προοδευτική αλλαγή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy