Μεγάλη εκδήλωση αύριο Κυριακή για προστασία του περιβάλλοντος

Χωρίς χαλαρώσεις και παρεκκλίσεις

Η Κίνηση ”Save Akamas / Save Cyprus” απευθύνει μαζικό κάλεσμα στη μεγάλη εκδήλωση για την προστασία της ακτογραμμής και της θάλασσας, των βουνών και των δασών, της φύσης και του τοπίου, καθώς και της πολιτιστικής (αρχαιολογικής και αρχιτεκτονικής) μας κληρονομιάς. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στις 14:30 έξω από το Σπίτι της Ευρώπης (Λεωφόρος Βύρωνος, δίπλα από το Υπουργείο Εσωτερικών) και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την εντός των τειχών Λευκωσία, καταλήγοντας στην πλατεία Παλαιού Δημαρχείου (Δημοτική Αγορά).

Οι Monsieur Doumani, ο JUΛIO, οι Averta Liberta, οι Windcraft Band και οι Almyras Beats (και κάποιες συμμετοχές εκπλήξεις) θα ενώσουν τις φωνές τους μαζί με τους περιβαλλοντιστές.

Η Κίνηση σημειώνει ότι «είναι σημαντικό να είμαστε εκεί για να δείξουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να συνεχιστεί η υποβάθμιση και καταστροφή της κοινής, φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα κοινά αγαθά ανήκουν σε όλες και όλους μας. Αναμένουμε ότι οι πρόνοιες των Οδηγιών της ΕΕ και της Κυπριακής Νομοθεσίας για τη διατήρηση της φύσης και της άγριας ζωής θα γίνουν σεβαστές, χωρίς χαλαρώσεις, εκπτώσεις, παρεκκλίσεις και παραθυράκια».

Επισημαίνεται ότι «όλα τα έργα και σχέδια που χωροθετούνται μέσα ή κοντά σε περιοχές Natura 2000 και ενδέχεται να έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις πρέπει να υποβάλλονται σε δέουσα εκτίμηση και να αξιολογούνται οι επιπτώσεις τους ορθά, επαρκώς και εγκαίρως, πριν από τη χορήγηση πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας».

Οι διοργανωτές καλούν όσους θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση να προσκομίσουν μαζί τους πανό, πλακάτ, σφυρίχτρες, κατσαρολικά κ.ά. Μπορούν ακόμα να φορούν στολές με… φώκιες, χελώνες, πουλιά, φυτά κ.ά.

Save Akamas2

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.