Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή Λεμεσού-Αγ.Γεωργίου Αλαμάνου

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο Ρώσοι, των οποίων το ιστιοπλοϊκό σκάφος αναποδογυρίστηκε στην θαλάσσια περιοχή Λεμεσού-Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου.

Για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο Ρώσων, το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Λάρνακας ενεργοποίησε το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, η ώρα 18:20, το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα τηλεφωνική κλήση μέσω της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, που αφορούσε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεώργιου Αλαμάνου, με τους δύο Ρώσους επιβαίνοντες να αγνοούνται.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας τρία ταχύπλοα σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς καθώς και πεζά περίπολα της Αστυνομίας, τα οποία έσπευσαν στην περιοχή με σκοπό τον εντοπισμό των αγνοούμενων αντρών.

Οι 2 Ρώσοι εντοπίστηκαν στις 20:07 εγγύς των ακτών, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση Έρευνας Διάσωσης και δεν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα Υγείας, ενώ μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γ.Ν. Λεμεσού.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.