Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί τις γιγαντιαίες σεκόγιες στο πάρκο Γιοσέμιτι στις ΗΠΑ

Δασική πυρκαγιά που μαίνεται εκτός ελέγχου εδώ και τρεις ημέρες στο πάρκο Γιοσέμιτι, στην Καλιφόρνια, απειλεί πλέον τις γιγαντιαίες σεκόγιες.

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν φτάσει στο Μαριπόζα Γκρόουβ, τον τομέα του πάρκου όπου βρίσκονται κάποια από τα ψηλότερα δέντρα στον κόσμο. Η φωτιά «δεν ελέγχεται καθόλου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νάνσι Φίλιπ, εκπρόσωπος του πάρκου.

Οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν καθόλου και η ζέστη και η ξηρασία θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη σβήσουμε, χρησιμοποιούμε αεροσκάφη και ελικόπτερα», εκτός από τις πεζοπόρες δυνάμεις, πρόσθεσε η Φίλιπ. Περίπου 545 πυροσβέστες βρίσκονται στην περιοχή και ο αριθμός τους αναμένεται ότι θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Το Γιοσέμιτι είναι ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα αμερικανικά πάρκα. Οι κάτοικοι του χωριού Ουαουόνα, όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία για τους τουρίστες που έρχονται να θαυμάσουν το τοπίο με τις απόκρημνες πλαγιές και τους καταρράκτες, έχουν πάρει εντολή να το εκκενώσουν εδώ και αρκετές ημέρες.

Ομάδα εθελοντών φροντίζει για τη διάσωση της «Γκρίζλι Τζάιαντ», της διασημότερης και εντυπωσιακότερης σεκόγιας του πάρκου, καταβρέχοντάς την συνεχώς με νερό. Η «Γκρίζλι Τζάιαντ», με ύψος 64 μέτρων, είναι το δεύτερο ψηλότερο δέντρο του Γιοσέμιτι, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.