Μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος για τους κατοίκους περιοχής Πύργου-Ζητούν άρση περιορισμών και διέλευση από τον Λιμνίτη

Μεγάλη η ταλαιπωρία και το κόστος για τους κατοίκους περιοχής Πύργου που μεταβαίνουν στη Λευκωσία μέσω Κάμπου-Ορκόντα

Σε έντονα διαβήματα προβαίνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, αλλά και των Πηγαινιών και άλλων κοινοτήτων της περιοχής για να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής τους η διέλευση από το οδόφραγμα του Λιμνίτη, μετά τη μερική άρση περιορισμών από την τ/κ πλευρά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου, Νίκος Κλεάνθους, ανέφερε πως βρίσκονται σε επαφή με το Υπ. Εξωτερικών και τον Επίτροπο Προεδρίας, Φώτη Φωτίου, οι οποίοι όπως είπε τον διαβεβαίωσαν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διαμέσου των Ηνωμένων Εθνών προς την τουρκοκυπριακή πλευρά για διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κλεάνθους, ενημερώθηκε χθες ότι το κατοχικό καθεστώς έχει προχωρήσει στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων για τους Τουρκοκύπριους εργαζομένους και έχουν προχωρήσει στην άρση των διαταγμάτων που απαγόρευαν τη διέλευσή τους στις ελεύθερες περιοχές.

Ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως «αυτό που έγινε σήμερα είναι μια μονομερής ενέργεια από τους Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι επέτρεψαν στους δικούς τους να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για σκοπούς εργασίας με ένα αρνητικό τεστ επτά ημερών», προσθέτοντας πως πρέπει και η δική μας πλευρά «να ζητήσει ως αντιστάθμισμα τη διέλευση των κατοίκων της Τηλλυρίας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται εδώ και δύο μήνες για να μεταβούν στη Λευκωσία και στις δουλειές τους».

Πρέπει να γίνει άρση της αδικίας που γίνεται σε βάρος των κατοίκων της περιοχής που αναγκάζονται καθημερινά να μεταβαίνουν στη Λευκωσία, είτε για εργασία, είτε για μεταφορά των εμπορευμάτων, είτε για ιατρικούς σκοπούς, κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κοινοτάρχης Πηγαινιών διαμαρτυρήθηκε όχι μόνο για την ταλαιπωρία, αλλά και για το κόστος που επωμίζονται καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής για να φθάνουν στη Λευκωσία μέσω Κάμπου-Ορκόντα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.