Μεγάλη Βρετανία: «Κλείδωσε» η τριάδα για διαδοχή Μπόρις Τζόνσον

Η Κέμι Μπέιντενοκ αποκλείστηκε από τη σημερινή ψηφοφορία των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, καθώς συγκέντρωσε 59 ψήφους και κατετάγη τέταρτη και τελευταία.

Πρώτος αναδείχθηκε ξανά ο τέως Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, που κέρδισε τρεις ψήφους και έφτασε τις 118, δύο μακριά από τον «μαγικό» αριθμό των 120 που σχεδόν θα του εξασφάλιζε την πρόκριση στο τελικό ζευγάρι υποψηφίων.

Ακολούθησε η πρώην Υπουργός Άμυνας Πένυ Μόρνταντ που έφτασε τις 92 ψήφους με δέκα κερδισμένες σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο, ενώ τρίτη μεν αλλά πιο ενισχυμένη από τους υπολοίπους με συν 15 ψήφους αναδείχθηκε η Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, που έφτασε τις 86 ψήφους.

Αύριο το απόγευμα θα διεξαχθεί η τελική ψηφοφορία των Συντηρητικών βουλευτών με το τελικό ζευγάρι υποψηφίων να ανακοινώνεται στις 4 τοπική.

Αναφορικά με το τελικό ζευγάρι των υποψηφίων, από το οποίο η βάση του Συντηρητικού Κόμματος θα επιλέξει τον τελικό νικητή, νέα δημοσκόπηση της YouGov πριν από τη σημερινή ψηφοφορία έδειξε ότι η δημοφιλέστερη υποψήφια μεταξύ των μελών του κόμματος είναι η Κέμι Μπέιντενοκ, η οποία θα κέρδιζε στον «τελικό» οποιονδήποτε από τους άλλους τρεις υποψηφίους.

Αντιθέτως, ο κ. Σούνακ θα έχανε και από τις τρεις γυναίκες που απέμεναν μέχρι το απόγευμα στην κούρσα διαδοχής, ενώ η Λιζ Τρας έχει προσπεράσει την Πένυ Μόρντοντ στο αποτέλεσμα μιας πιθανής μεταξύ τους μάχης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy