Μεγάλο προσκύνημα αύριο στο τέμενος Χαλά ΣουλτάνΜέχρι και χίλια άτομα τουρκικής καταγωγής θα συμμετάσχουν σε προσκύνημα αύριο στο τέμενος Χαλά Σουλτάν, ανακοίνωσε το Γραφείο για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της Ειρηνευτικής Διαδικασίας για το Κυπριακό, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Κύπρο.

Οπως αναφέρεται, το προσκύνημα, στο οποίο, σημειώνεται, θα συμμετάσχουν άτομα “από τη βόρεια πλευρά της Κύπρου”, θα γίνει με την ευκαιρία τους μουσουλμανικής Γιορτής των Θυσιών (Eid Al Adha ή Kurban Bayram) , ύστερα από αίτημα του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου εκ μέρους του Μουφτή της Κύπρου Ταλίπ Αταλάι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για το τέταρτο προσκύνημα από το 2014, “οπόταν για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια επιτράπηκε σε προσκυνητές τουρκικής καταγωγής να επισκεφτούν το τέμενος Χαλά Σουλτάν για το Ramazan Bayram, με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και τη συμφωνία του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Νίκου Αναστασιάδη και του τέως Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ντερβίς Ερογλου”.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως όπως και στις τρεις τελευταίες περιπτώσεις, το προσκύνημα διοργανώνεται από το γραφείο του Μουφτή της Κύπρου και διευκολύνεται από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σε συνεργασία με το Γραφείο για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της Ειρηνευτικής Διαδικασίας για το Κυπριακό, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας.