Μεγαλώνει το ρήγμα στο ΔΗΣΥ – Απαντά με αυστηρά προσωπική επιστολής στον Αβέρωφ ο ΠτΔ

Πληθαίνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Πινδάρου με αφορμή τα όσα λέχθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία, Αβ. Νεοφύτου που άφησε αιχμές για τη στάση του ΠτΔ στην στήριξη του στον προεκλογικό αγώνα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μιλώντας πρόσφατα στο debate του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, δεν διέψευσε τις πληροφορίες που τον φέρουν να έκανε λόγο στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, εννοώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο κάλεσε να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τις σκιές που δημιούργησε με τις δηλώσεις και τις ενέργειες του γύρω από τις εκλογές και τον «εκλεκτό» του.


Με γραπτή του δήλωση που επιδέχεται διαφόρων αναγνώσεων, ο Νίκος Αναστασιάδης λέει πως μοναδική του έγνοια είναι διατήρηση της ενότητας της «ιστορικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού».
Ως εκ τούτου αυτό που απαιτείται είναι, πρώτον ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της παράταξης και δεύτερον η αποφυγή των όποιων δηλώσεων που θέτουν εν αμφιβόλω διακηρυγμένες προθέσεις μελών ή στελεχών του κόμματος, συμπληρώνει.

Το σημείο που επιδέχεται συζήτησης ωστόσο είναι αυτό στο οποίο ο Πρόεδρος αναφέρει πως θα εκφράσει τις θέσεις του δια αυστηρά προσωπικής επιστολής προς τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ.

Αυτούσια η δήλωση του ΠτΔ:

Σε απάντηση των όσων λέγονται και γράφονται, επιθυμώ να καταστήσω σαφές πως μοναδική έγνοια έχω τη διατήρηση της ενότητας της ιστορικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Ως εκ τούτου αυτό που απαιτείται είναι, πρώτον ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της παράταξης και δεύτερον η αποφυγή των όποιων δηλώσεων που θέτουν εν αμφιβόλω διακηρυγμένες προθέσεις μελών ή στελεχών του κόμματος.

Τιμώντας με συνέπεια τις πιο πάνω αρχές, θα εκφράσω τις θέσεις μου δια αυστηρά προσωπικής επιστολής προς τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ.

Την ίδια ώρα επαναλαμβάνω πως είμαι στη διάθεση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να ακούσω τις όποιες απόψεις ή και ανησυχίες διατηρούσε ή διατηρεί, όπως άλλωστε πάντοτε έπραττα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.