Μεγαλώνει η συλλογή μεταλλίων του Παύλου ΚοντίδηΆλλο ένα μετάλλιο (αργυρό), άλλος ένας θρίαμβος, προστέθηκε στη συλλογή του Κύπριου ιστιοπλόου Παύλου Κοντίδη, που φρόντισε για πολλοστή φορά να επικυρώσει την περίοπτη του θέση, ανάμεσα στην ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Τσινγκτάο της Κίνας τον περασμένο μήνα, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης ανέβηκε ξανά στο βάθρο, αυτή τη φορά στη δεύτερη θέση, στη διοργάνωση του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (στην κατηγορία Laser), που άρχισε την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στο Αμπου Ντάμπι. 


Στην τελική αυτή διοργάνωση του θεσμού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας μετείχαν οι καλύτεροι είκοσι αθλητές στην κατηγορία, με βάση την κατάταξη τους σε όλη τη σειρά της διοργάνωσης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω τη δεύτερη θέση σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση, με ένα τόσο έντονο συναγωνισμό. Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια και ανταμείφθηκα. Το πίστευα από την αρχή και το κυνήγησα. Πέρα από την αγωνιστική πλευρά υπάρχει και η ψυχολογική. Νοιώθω δυνατός και συνεχίζω με θέληση. Μεγάλος στόχος είναι η Ολυμπιάδα», είπε ο Παύλος Κοντίδης, μετά το τέλος του αγώνα.

Πρώτος στη γενική κατάταξη ο Αυστραλός Τομ Μπάρτον και τρίτος ο συμπατριώτης του Μάθιου Βερν.