Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων καθημερινά στα σχολεία – Η λειτουργία των σχολείων εξασφαλίζεται κανονικά, είπε ο Προδρόμου

Η λειτουργία των σχολείων εξασφαλίζεται κανονικά, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινές του δηλώσεις.

Σε παρατήρηση ότι σύμφωνα και με τα στοιχεία της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης τα περισσότερα κρούσματα, περίπου 15.000 από τις 16.000 κρούσματα που εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα αφορούν σε παιδιά ηλικίας 6 με 17 ετών και αν αυτό έχει επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Προδρόμου είπε πως φαίνεται ότι η ένταση, η βαρύτητα της νόσησης έχει υποχωρήσει.

«Όμως το καταγράφουμε καθημερινά ότι η επιδημία παραμένει να είναι εξαπλωμένη στη χώρα μας. Έχουμε σημαντικό αριθμό κρουσμάτων. Επομένως χρειάζεται και παραμένουμε σε επιφυλακή. Με τους αριθμούς που ανακοινώνονται από το Υπουργείο Υγείας είναι ευνόητο ότι ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων καθημερινά σημειώνεται μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού. Έχουμε βέβαια πλέον συνηθίσει, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή την πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Όσοι νοσούν, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, απομονώνονται εκτός σχολείου μέχρι την ίαση και βεβαίως βοηθάει πολύ τη λειτουργία των σχολείων η διαδικασία που έχει υιοθετηθεί από το Υπουργείο Υγείας, για να μπορούν οι επαφές εφόσον παραμένουν αρνητικές οι ενδείξεις να μην χάνουν τα μαθήματα.

«Είμαστε πάντοτε υπό πίεση, όμως η λειτουργία των σχολείων εξασφαλίζεται κανονικά. Όπως είχαμε πει πρέπει να μάθουμε και έχουμε σε μεγάλο βαθμό μάθει να ζούμε με την πανδημία, ελπίζοντας ότι σε κάποια στιγμή θα επανέλθουμε πλήρως στην ομαλότητα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.