Μεγάλος αριθμός παιδιών δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα για την γρίπη Α’

Υπάρχει ακόμη ένας μεγάλος αριθμός παιδιών ηλικίας έως 15 χρόνων που πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη Α και αναμένεται η επόμενη παρτίδα μέσω του ΓΕΣΥ, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της παιδιατρικής εταιρείας Μιχάλης Αναστασιάδης.

Οι γιατροί, είπε, έχουν πάρει ήδη τρεις παρτίδες εμβολίων που δεν είναι όμως η συνολική ποσότητα που παραγγέλθηκε. Πρόσθεσε, επίσης ότι έγινε προσπάθεια από τους γιατρούς το προηγούμενο διάστημα να εντοπιστούν τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για να εμβολιαστούν. Οι γιατροί έχουν κάνει τους καταλόγους τους, είπε, συστήνοντας υπομονή σε όσους ακόμη δεν έχουν πάρει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον κύριο Αναστασιάδη η καλύτερη περίοδος για να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τη γρίπη είναι ο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος, ωστόσο, εξήγησε, επειδή δεν υπάρχουν τώρα ταξίδια η μετάδοση της γρίπης είναι περιορισμένη.

Ο κύριος Αναστασιάδης σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε ήταν με το τετραπλό εμβόλιο το οποίο ήταν σε έλλειψη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο πρόσθεσε, αρχές αυτής της βδομάδας άρχισε η παράδοση κάποιων εμβολίων στα ιατρεία. Ο γιατρός εξέφρασε την ευχή να μπορέσουν να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά για τα οποία υπήρξε καθυστέρηση.

Θα πρέπει, τόνισε, να δοθεί οριστική λύση στην παροχή εμβολίων και είναι αδιανόητο αυτή την εποχή να μιλάμε για ελλείψεις.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.