Μεγάλος αριθμός παρατηρητών του ΟΑΣΕ στις εκλογές στη Γερμανία

Ένας πρωτοφανής -για τα ιστορικά των γερμανικών εκλογών- αριθμός παρατηρητών του ΟΑΣΕ, βρίσκεται σήμερα στη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό, τις γερμανικές εκλογές παρατηρούν 45 βουλευτές από 25 χώρες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά και χώρες εκτός της ΕΕ, όπως η Ρωσία και η Γεωργία.

Ο διευθυντής του ΟΑΣΕ στη Γερμανία, Μίχαελ Λινκ, εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν υποψίες για παρατυπίες στη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά θέλουμε να δείξουμε σε οσο το δυνατόν περισσότερους το πως λειτουργεί η δημοκρατία στη Γερμανία, το πόση διαφάνεια υπάρχει και πόσο ανοιχτή είναι η χώρα μας».

Οι παρατηρητές καταγράφουν το εάν οι ψηφοφόροι ψηφίζουν πραγματικά μυστικά, εάν στα εκλογικά τμήματα υπάρχουν διαφημιστικά φυλλάδια των κομμάτων –κάτι που απαγορεύεται- ή εάν κάποιος προσπαθεί να επηρεάσει τη γνώμη των εκλογέων την ώρα που προσέρχονται στις κάλπες.

Ένας από τους βουλευτές -παρατηρητές είναι και το στέλεχος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «συμμετέχουμε μαζί με τον συνάδελφο μου του ΣΥΡΙΖΑ- Γιώργο Βαρεμένο στη διαδικασία. Στις σχετικές αυτοψίες που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε πως όλα λειτουργούν στην εντέλεια».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.