Κατά την επίσκεψή μας στην Πόλη συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες της περιοχής. Ανθρωποι που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στις οικογενειακές τους επιχειρήσεις, εστιατόρια, καφετέριες κλπ. Η επιβίωση των επιχειρήσεών τους στηρίζεται στον τουρισμό, ντόπιο και ξένο.

Οπως αναφέρει ο Σάββας Ταμαμουνάς, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Πόλη, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα μαγαζιά της περιοχής είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη τρύπα. Μια μεγάλη περίοδος του χρόνου, η οποία είναι «νεκρή» για τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Ολα σχεδόν τα ξενοδοχεία της περιοχής κλείνουν το χειμώνα και δεν υπάρχει τουρισμός. Το καλοκαίρι υπάρχει αρκετός τουρισμός, αλλά η καλοκαιρινή σεζόν έχει συρρικνωθεί, σημειώνει ο Σάββας Ταμαμουνάς. Εξηγεί ότι προηγουμένως η τουριστική σεζόν ξεκινούσε από το Πάσχα και γέμιζαν τα καταλύματα. Τώρα η σεζόν ξεκινά στα μέσα του Ιούνη και πάει μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει, τα ενοίκια παραμένουν ψηλά παρά την οικονομική κρίση. Αν και πολλοί επιχειρηματίες κρατιούνται για χρόνια, τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά.

Πολλά μαγαζιά έκλεισαν και αυτό είναι εμφανές βλέποντας τις άδειες προθήκες των μαγαζιών στην πλατεία της Πόλης.

Στις πλείστες επιχειρήσεις εργάζονται πλέον τα άτομα της οικογένειας και αναγκάζονται, όπως λέει ο κ. Ταμαμουνάς, να δουλεύουν υπερωρίες. Στόχος είναι να συντηρηθούν τα μαγαζιά τους.

Οσον αφορά τιμές, σημειώνει ότι για χρόνια παραμένουν οι ίδιες παρά το γεγονός ότι έχουν ακριβύνει όλα και την ίδια στιγμή μειώνονται τα έσοδα.