Μεγάλωσε και άλλο το 2015 η Ελαιών

Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες ήταν το 2015 για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Ελαιών, που εδραιώθηκε ως το μεγαλύτερο τενιστικό κλαμπ στην Κύπρο. Η πετυχημένη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού U14 τον Νοέμβριο, η διεθνής πορεία των αθλητών του Ομίλου, η συνεργασία με ξένες ακαδημίες και σημαντικούς κυπριακούς οργανισμούς, είναι μόνο μερικά από τα highlight της χρονιάς για την Ελαιών.

Τα αγωνιστικά
Μεταξύ 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου η Ελαιών διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό U14 της Tennis Europe, στο οποίο σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών για τον Όμιλο σε διεθνή διοργάνωση, με πάνω από είκοσι χώρες να δίνουν το παρόν τους στα χωμάτινα κορτ του κλαμπ.

Στη διοργάνωση ξεχώρισαν από κυπριακής πλευράς οι Ματίγια Μάτιτς και Χρίστος Αβραάμ, αθλητές της Ελαιών, που κατέκτησαν το διπλό αγοριών. Οι δύο 14χρονοι θα ανεβούν ηλικιακή κατηγορία το 2016, έτσι και ο Όμιλος θα διοργανώσει την επόμενη χρονιά ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16, αντί για U14 όπως φέτος.

Εκείνη που πραγματικά ξεχώρισε το 2015 ήταν η Ελίζα Ομήρου. Η 16χρονη, πρωταθλήτρια γυναικών και μέλος της Εθνικής Κύπρου, στη χρονιά που ολοκληρώνεται κατέκτησε τίτλους σε πρωταθλήματα ITF U18 Juniors, κλείνοντας την χρονιά στο Νο172 του κόσμου! Με άλλα δύο χρόνια στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, θεωρείται βέβαιο πως θα εισέλθει πολύ σύντομα στο top100.

Τέλος σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, τον Ιούλιο η Ελαιών φιλοξένησε το δικό της
Παγκύπριο πρωτάθλημα στο οποίο διεξήχθησαν σχεδόν 400 αγώνες σε μία περίοδο δύο εβδομάδων.

Συνεργασίες
Η σημαντική συνεργασία του Ομίλου με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίστηκε και φέτος, ενώ η Ελαιών έλαβε ξανά μέρος και στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού του ΚΟΑ, με το πρόγραμμα Cardio Tennis το οποίο «τρέχει» για δεύτερη χρονιά. Επεκτάθηκε και η συνεργασία με την ακαδημία Barcelona Total Tennis, με ανταλλαγές προπονητών και αθλητών.

Σε ό,τι αφορά το χορηγικό πακέτο της Ελαιών, τον Όμιλο στηρίζουν ο ΚΟΑ, ο Δήμος Έγκωμης, η Audi, ο ΑΓΡΟΣ, η Netsmart, η Megabet, ενώ η Cyta είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια του κλαμπ.

Εκδηλώσεις
Από τις εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις, ξεχωρίζει αναμφίβολα για την Ελαιών η διοργάνωση της 2ης Ημερίδας «Το Τένις στην Κύπρο». Η ημερίδα έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και σε αυτό ανέπτυξαν εισηγήσεις σημαντικά πρόσωπα του κυπριακού αθλητισμού και όχι μόνο, όπως οι Φώτος Καλλίας, Λούκα Τσεκατέλι (ομοσπονδιακός προπονητής), Δρ. Νίκος Καρτακούλλης, Δρ. Κωνσταντίνος Τσουλούπας, Ειρήνη Χρυσοχού και Δημήτρης Ηροδότου.

Η τελική γιορτή του Ομίλου τον Ιούνιο και το Χριστουγεννιάτικο πάρτι προσέλκυσαν εκατοντάδες παιδιά και γονείς. Το κλαμπ μεγάλωσε και αριθμητικά την χρονιά που πέρασε, αφού σημειώθηκε ρεκόρ εγγραφών στην ακαδημία. Όλοι οι νεαροί έλαβαν μέρος στα δύο εσωτερικά πρωταθλήματα της ακαδημίας, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Η επόμενη μέρα
Το 2016 θα είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών για την Ελαιών. Οι ανθρώποι του Ομίλου έχουν ήδη προχωρήσει τις διεργασίες για μεγάλη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και στις αρχές του καλοκαιριού -με το τέλος της σεζόν για την ακαδημία- θα μπουν οι μπουλντόζες. Σκοπός είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να αλλάξουν εντελώς τα κορτ, να προστεθούν άλλα δύο γήπεδα στα οκτώ ήδη υπάρχοντα και να αλλάξουν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να συνάδει ο φωτισμός με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.