Μειωμένη η εκπροσώπηση των γυναικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Μειωμένη είναι η εκπροσώπηση των γυναικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε σχέση με τις Βουλευτικές Εκλογές του 2016 η γυναικεία εκπροσώπηση μειώθηκε κατά τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα από τις 12 Βουλεύτριες της απερχόμενης Βουλής, στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων θα βρίσκονται πλέων 8 γυναίκες.

Μείωση κατά δύο άτομα στο ΑΚΕΛ, με τις κυρίες Ελένη Μαύρου, Σκεύη Κουκουμά και Ευανθία Σάββα να αποχαιρετούν τα έδρανα και την Μαρίνα Νικολάου εκ Λεμεσού να μπαίνει στη νέα Βουλή. Η κα. Νικολάου μαζί με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου θα συνθέσουν τη γυναικεία φωνή του ΑΚΕΛ στη νέα Βουλή.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό επανεκλέγησαν οι κυρίες Σάββια Ορφανίδου και Αννίτα Δημητρίου, με τις Φωτεινή Τσιρίδου και Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν να συμπληρώνουν το καρέ του γυναικείου φύλου στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ. Από το Κυβερνών κόμμα εκτός Βουλής έμειναν οι Ξένια Κωνσταντίνου, Ελένη Σταύρου και Μαριέλλα Αριστείδου.

Εκτός Βουλής έμειναν οι κυρίες Ρούλα Γεωργιάδου και Άννα Θεολόγου, με την Αλεξάνδρα Ατταλίδου να μπαίνει για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Από το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει στη μία η γυναικεία θέση με τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου όπως και το 2016 να μπαίνει στη Βουλή.

194336935 298196398648593 9101520389452502366 N

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei