Μειωμένοι αν και ακόμα υψηλοί οι αριθμοί θυμάτων, κρουσμάτων και νοσηλειών Covid στο Ην. Βασίλειο

Ακόμα 533 θάνατοι και 12.057 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το προηγούμενο 24ωρο.

Ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων το τελευταίο επταήμερο είναι κοντά στους 500, πολύ χαμηλότερα από το αποκορύφωμα των 1.240 θανάτων κατά μέσο ημερήσιο όρο στα μέσα Ιανουαρίου.

Συνολικά οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας έχουν φτάσει τους 119.920.

Μεταξύ των νεότερων θυμάτων που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνεται και ένα παιδί 13 ετών χωρίς γνωστά προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Στο Λονδίνο τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν μειωθεί κατά 90% σε ενάμισι μήνα, από 100.246 την εβδομάδα έως τις 4 Ιανουαρίου σε 9.869 την εβδομάδα έως τις 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής.

Ο αριθμός των ασθενών Covid που νοσηλεύονται, εξάλλου, έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τις 20 χιλιάδες από τις 20 Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των 19.392 νοσηλευόμενων φορέων του ιού είναι ο χαμηλότερος από τις 18 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασθέντες με την πρώτη δόση πολίτες έφτασαν τους 16.875.546.

Εν τω μεταξύ, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης επιβεβαιώνουν με δημοσίευση στο περιοδικό Lancet ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο είναι μεγαλύτερη όταν μεσολαβούν 12 εβδομάδες μεταξύ των δύο δόσεων.

Συγκεκριμένα, με τη δεύτερη δόση τρεις μήνες μετά από την πρώτη η αποτελεσματικότητα προσδιορίζεται σε 81%, ενώ πέφτει στο 55% όταν η δεύτερη δόση χορηγείται μετά από έξι εβδομάδες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.