Μειώνονται τα αποθέματα ψαριών είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας Πάφου

Μειώνονται τα αποθέματα ψαριών με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες ψαράδες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και νέοι να αρνούνται να ασχοληθούν με το επάγγελμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας Πάφου Λεωνίδα Λεωνίδου ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ.Λεωνίδου ανέφερε πως επιβάλλεται να γίνουν αλιευτικά έργα που να σχετίζονται με την αλιεία και τα αποθέματα. Εμείς οι ψαράδες συνέχισε, « έχουμε τον τρόπο και την γνώση να ενημερώσουμε τους αρμόδιους πως μπορούν να αυξηθούν τα αποθέματα των ψαριών ή τουλάχιστον αυτά τα μείνουν ως έχουν σήμερα».

Πρόσθεσε πως είναι πολύ κρίμα που έχουμε το “στολίδι” της Κύπρου την πράσινη χελώνα και την φώκια και να μην προσπαθούμε να τις πολλαπλασιάσουμε . Πρέπει να βοηθήσουμε είπε ο κ. Λεωνίδου στην αναπαραγωγή της φώκιας προσθέτοντας πως οι αριθμοί της χελώνας είναι πιο μεγάλοι από της φώκιας .

Δεν θέλουμε είπε χαρακτηριστικά να γίνει η θάλασσα όπως το κυνήγι και τα θαλάσσια είδη να μην βρίσκουν τροφή.

Ερωτηθείς σχετικά , ο κ. Λεωνίδου ανέφερε πως εκατό επαγγελματίες ψαράδες δραστηριοποιούνται από την Πάφο μέχρι τον Πύργο Τηλλυρίας. Πρόσθεσε επίσης πως τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν ευαισθησία για το κλάδο τους, αφού, είπε η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ημικατεχόμενη και αλιεύεται μικρό μέρος. Ενδεικτικά είπε πως κάθε μέρα βάζουν τα δίχτυα στον ίδιο τόπο και γίνεται υπεραλίευση. Στα προβλήματα μας είπε, είναι « τα προστατευόμενα είδη, τα ανεπιθύμητα είδη, η υπεραλιεία , η νέα τεχνολογία και πολλά άλλα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy