Μειώσεις στην ΕΕ, αυξήσεις στην Κύπρο – Πλάτες από την κυβέρνηση στις εταιρείες πετρελαιοειδών

«Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ εξυπηρετούν καρτέλ και μεγάλα συμφέροντα»

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ για εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων και καρτέλ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, σχολιάζοντας χθες τις νέες αυξήσεις στα πετρελαιοειδή, υπέδειξε ότι για να αναχαιτιστεί η ακρίβεια απαιτείται σύγκρουση με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα καρτέλ και την αισχροκέρδεια. Ωστόσο, πρόσθεσε, «όσο ο τόπος κυβερνάται από μια παράταξη που υπηρετεί, με ζήλο μάλιστα, αυτά τα συμφέροντα, τόσο η ακρίβεια θα συνεχίσει να ροκανίζει το βιοτικό επίπεδο του κυπριακού λαού». Επανέλαβε επίσης τις προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει το ΑΚΕΛ για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και διεύρυνση της δυνατότητας επιβολής πλαφόν, καλώντας την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν.

Μειώσεις στην ΕΕ, αυξήσεις στην Κύπρο

Σημειώνεται ότι με βάση στοιχεία της Υπηρεσίας Καταναλωτών (Παρατηρητήριο Τιμών) οι τιμές στην ΕΕ μειώθηκαν μέχρι 28,8 σεντ το λίτρο σε σύγκριση με πριν δύο μήνες, αλλά στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 22,2 σεντ. Από τις 14/03/2022 μέχρι τις 09/05/2022 η τιμή της βενζίνης στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 15,9 σεντ, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος μειώθηκε κατά 11,8 σεντ. Επίσης, στο πετρέλαιο κίνησης η τιμή στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 22,2 σεντ, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 12,2 σεντ. Ακόμη στο πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 16,9 σεντ, ενώ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 28,8 σεντ.


Πλάτες από την κυβέρνηση στις εταιρείες πετρελαιοειδών

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά χθες έδωσε πλήρη κάλυψη στις εταιρείες πετρελαιοειδών. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνου, αμφισβήτησε ότι υπάρχει καρτέλ και επιτέθηκε στο ΑΚΕΛ λέγοντας τα εξής: «Στο ΑΚΕΛ δεν διαπιστώνουν αυτό που όλος ο κόσμος βλέπει: Την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε τη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση και έχει ως επακόλουθο την αύξηση των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο».

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.