Μείωση 60% στα κρούσματα Covid στην Αγγλία μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου

epa08986874 NHS staff brings a patient into the Royal London hospital in London, Britain, 04 February 2021. Britain's national health service (NHS) is under sever pressure even as Covid-19 hospital admissions continue to fall across the UK. Some one thousand people are still dying each day from the disease. EPA/ANDY RAIN

Ένας στους 500 κατοίκους της Αγγλίας υπολογίζεται ότι ήταν φορέας του κορωνοϊού στο διάστημα 11-30 Μαρτίου, σύμφωνα με τα νεότερα πορίσματα της μεγάλης τακτικής έρευνας REACT του Imperial College του Λονδίνου και της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos MORI.

Η αναλογία αυτή συνιστά μείωση της τάξης του 60% σε σχέση με τη διασπορά του ιού στην προηγούμενη έρευνα τον Φεβρουάριο.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι λοιμώξεις οδηγούν σε λιγότερους θανάτους από το Δεκέμβριο και έπειτα, περίοδος που συμπίπτει με την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος και (από τις αρχές Ιανουαρίου) το νεότερο lockdown.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η διασπορά των κρουσμάτων έχει από τα μέσα Μαρτίου σταθεροποιηθεί, δεν καταγράφεται δηλαδή η μεγάλη και συνεχής πτωτική τάση των προηγούμενων εβδομάδων.

Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 140.000 εθελοντές που υποβλήθηκαν σε μοριακό διαγνωστικό τεστ.

Οι πιο απότομες μειώσεις στον αριθμό των κρουσμάτων καταγράφονται στο Λονδίνο και στη ΝΑ Αγγλία, αλλά υπάρχουν και περιοχές με υψηλότερη διασπορά, όπως στη ΒΔ Αγγλία και το Γιόρκσιρ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό διασποράς του ιού ανά ηλικιακή ομάδα καταγράφεται στα παιδιά 5-12 ετών, με 0,51%. Στο άλλο άκρο, το χαμηλότερο ποσοστό διασποράς εντοπίζεται στις ηλικίες 65-74 και 75 και άνω με 0,09%.

Για την περίοδο της μελέτης η τιμή R του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού στην Αγγλία υπολογίζεται σε 1.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.