Μείωση αριθμού αδειών οικοδομής και συνολικού εμβαδού το 2022

Σημαντική μείωση παρουσίασαν τόσο ο αριθμός των αδειών οικοδομής όσο και το συνολικό εμβαδόν κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.

Τον Δεκέμβριο 2022 οι άδειες οικοδομής έφθασαν τις 618.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Δεκέμβριο 2022 ανήλθε στις 618. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €213,2 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 187,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 863 οικιστικές μονάδες.

Οπως αναφέρεται, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022, εκδόθηκαν 7.604 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 8.164 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση 6,9%. Η συνολική αξία των αδειών αυτών παρέμεινε στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, ενώ το συνολικό εμβαδόν μειώθηκε κατά 6,3%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 6,3%.

Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα, αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy