Μέλος του ΔΗΣΥ με στήριξη από Κόσιη, Θεμιστοκλέους, Κωνσταντίνου

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης επιμένει συναγερμικά. Ο κ. Χριστοδουλίδης έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ και τέως βουλευτή του ΕΛΑΜ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Στηρίζεται από τον πρώην υπουργό του ΔΗΣΥ, Νίκο Κόσιη και από τον πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Πάφου, Κ. Κωνσταντίνου. Οι σύνδεσμοι αγωνιστών του 1955-59, που σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις στήριξαν ανοιχτά τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά δεν τοποθετήθηκαν! Μαζί με τον κ. Χριστοδουλίδη και πολλοί δυσαρεστημένοι συναγερμικοί οπαδοί, αφού δεν μπόρεσε ο Αβέρωφ να τους ικανοποιήσει όλους στα ρουσφέτια και βολέματα. Ο κ. Χριστοδουλίδης στηρίζεται και από τον περίγυρο του Προέδρου Αναστασιάδη και από τον Αρχιεπίσκοπο.

Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι δεν μιλάμε για έναν «ανεξάρτητο» υποψήφιο, αλλά για έναν κομματικό υποψήφιο που παραμένει μέλος και στέλεχος του ΔΗΣΥ. Είναι ο δεύτερος συναγερμικός υποψήφιος, ο οποίος θέλει να εκπροσωπήσει την εθνικιστικο-λαϊκή ακροδεξιά. Γνωρίζει λοιπόν και η ηγεσία του ΔΗΚΟ, η οποία προσανατολίζεται να στηρίξει τον κ. Χριστοδουλίδη, ότι θα στηρίξει για Πρόεδρο του κράτους ένα στέλεχος του ΔΗΣΥ, πρώην υπουργό της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, που υπερασπίζεται το «έργο» της διακυβέρνησης Αναστασιάδη και δηλώνει συνεχιστής των πολιτικών της, όπως τις συνυπέγραφε για εννέα χρόνια στο Υπουργικό Συμβούλιο. Το γεγονός ότι πρόκειται για καθαρά συναγερμική υποψηφιότητα επιβεβαιώνεται και από τις καθημερινές επιθέσεις που δέχεται από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη διασπά τον ΔΗΣΥ!

Αν πραγματικά θέλουμε να υπάρξει προοδευτική αλλαγή στον τόπο μας, δεν πρέπει ούτε μια ψήφος της προοδευτικής αλλαγής να δοθεί είτε στον κ. Χριστοδουλίδη είτε στον κ. Αβέρωφ, οι οποίοι είναι οι δύο όψεις του ίδιου συναγερμικού νομίσματος.

Ο κυπριακός λαός έχει επιλογή την πραγματικά ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη, η οποία στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, αλλά μπορεί να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής. Μόνο με την εκλογή του Α. Μαυρογιάννη στην προεδρία του κράτους θα γεννηθεί ξανά η ελπίδα ότι θα απαλλαγούμε από τα δεινά της 10χρονης και πιο διεφθαρμένης -σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ- διακυβέρνησης ΔΗΣΥ. Ναι, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι ιστορικά υπόλογα προς την κοινωνία των πολιτών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.