Με αφορμή


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiMerida (ζωγραφική προς πώληση με το μέτρο) στο The Island Club

Το The Island Club παρουσιάζει την έκθεση Merida (Ζωγραφική προς Πώληση με το Μέτρο), από τον Pierre Leguillon για το Museum of Mistakes.

Το 2017, στην πόλη Mérida, πρωτεύουσα της μεξικανικής πολιτείας Yucatán, ο Pierre Leguillon ανακαλύπτει ένα μικρό μπαρ με αδρές κόκκινες, μπλε, κίτρινες, και μαύρες πινελιές στους τοίχους. Τον επόμενο χρόνο, ταξιδεύει στην ιαπωνική πόλη Yame, στο νησί Kyushu, με σκοπό να αποτυπώσει τα μοτίβα της τοιχογραφίας στην υφαντική τεχνοτροπία του kasuri, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή τεχνική βαψίματος ikat.

Σε συνεργασία με τον Kyōzō Shimogawa (下川強臓), ειδικό του kasuri, ο Leguillon παράγει υφάσματα που προσομοιάζουν την τοιχογραφία της Mérida, σε ένα πνεύμα αφαιρετικό και νεφελώδες. Καθένα από τα τελικά μοτίβα διαφέρει από τα υπόλοιπα, προσδίδοντας έτσι μοναδικότητα στο κάθε μέτρο του υφάσματος. Ο καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται τα τελικά υφάσματα ως ζωγραφική, και τα κατατάσσει στην παράδοση του δυτικού μοντερνισμού, με αναφορές στους Anni Albers, Giuseppe Pinot-Gallizio και Blinky Palermo.

Το Merida θα παρουσιαστεί στο The Island Club, όπου, σύμφωνα με την εννοιολογική του αρχή, θα πωλείται με το μέτρο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Πληροφορίες: 25252010.

O Pierre Leguillon γεννήθηκε το 1969 στο Nogent-sur-Marne της Γαλλίας. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όπου το 2013 ίδρυσε το Museum of Mistakes. Στη δουλειά του συχνά χρησιμοποιεί υφάσματα, και η προσωπική του συλλογή περιέχει μια ευρεία γκάμα υφασμάτων kasuri. Τα τελευταία έχουν παρουσιαστεί στη Wiels Contemporary Art Centre, στις Βρυξέλλες (2015), και στην έκθεση ‘Tifaifai’ στη Rotonde Balzac, Fondation des Artistes, στο Παρίσι (2013).

The Island Club, Αγορά Ανεξαρτησίας 34 στη Λεμεσό

Μέχρι 22 Ιουνίου 2019 (Τρίτη – Σάββατο, 11:00 – 18:00)

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei