Μέρκελ: Χαμηλές προσδοκίες για τη Διάσκεψη για τη ΛιβύηΓια χαμηλές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα της επικείμενης Διάσκεψης για τη Λιβύη στο Βερολίνο, έκανε λόγο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, η Καγκελάρος Μέρκελ σε χθεσινοβραδινή της ομιλία σε ανώτερα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. «Ήρθε η ώρα να δούμε εάν θα υπάρξει πολιτική λύση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Είναι σημαντικό ότι στη διάσκεψη παίρνουν μέρος ο Ερντογάν και ο Πούτιν. Παρόλα αυτά υπάρχουν χαμηλές προσδοκίες, όσο στη Λιβύη εμπλέκονται εξωτερικές στρατιωτικές δυνάμεις και δεν υπάρχει πολιτική λύση», δήλωσε.

Την Κυριακή η Σύνοδος για τη Λιβύη

Η Γερμανία έχει προσκαλέσει τον Φαγέζ αλ Σαράτζ, ο οποίος ηγείται της υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης στην Τρίπολη, αλλά και τον Στρατηγό Καλίφα Χάφταρ του αντίπαλου Λιβυκού Εθνικού Στρατού, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βρετανία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, αλλά και αρκετές αφρικανικές και αραβικές χώρες έχουν προσκληθεί επίσης.

H Ελλάδα και η Κύπρος δεν συμπεριλαμβάνονται στους προσκεκλημένους.