Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων : Απο τις πλέον ασφαλείς ήταν οι ΚΑ

Το Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων, καλεί τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές της Κύπρου να εντείνουν ακόμη τις προσπάθειες τους για τη διατήρηση της αεροπορικής ασφάλειας στην Κύπρο. Το Ιδρυμα απευθύνει την προτροπή αυτή μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, που θεωρούνταν, όπως σημειώνει, “από όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ως μια από τις πλέον ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες και δεδομένων των προθέσεων νέων εταιρειών να καλύψουν το κενό ή και τη δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας”.

Το Μεσογειακό Ιδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων αναφέρεται στο κλείσιμο των ΚΑ και στα ψηλά επίπεδα ασφάλειας, που τηρούσαν, σε ανακοίνωσή του με αφορμή της ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων (FSF) για τα αεροπορικά δυστυχήματα το 2014.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2014 ήταν το έτος με τα λιγότερα αεροπορικά δυστυχήματα. Πιο συγκεκριμένα, το 2014 συνέβησαν 21 θανατηφόρα δυστυχήματα σε αντίθεση με το 2013 που ο αριθμός ήταν 29.

Όμως, σημειώνει, σε αριθμό θυμάτων, το 2014 παρουσίασε μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2013. Δηλαδή, τα θύματα ήταν 990 σε σύγκριση με το 2013 που ήταν μόνο 265. Αυτό φυσικά εξηγείται από τις δύο δραματικές περιπτώσεις των δύο αεροσκαφών των Μαλαισιανών Αερογραμμών, αναφέρει το Ιδρυμα, σημειώνοντας ότι αγνοείται ακόμη η τύχη των 239 επιβατών στο αεροσκάφος που εξαφανίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό το Μάρτη και 298 στο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας τον Ιούλιο.

Όσον αφορά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370, η έκθεση του FSF αναφέρει ότι από το 1948 μέχρι σήμερα, εξαφανίστηκαν συνολικά 89 αεροπλάνα των οποίων ακόμη η τύχη αγνοείται.

Δεδομένου ότι το 2014 πραγματοποιήθηκαν παγκόσμια γύρω στα 33 εκ. πτήσεις, το αεροπλάνο συνεχίζει να είναι το πλέον ασφαλές μέσω διακίνησης, με ένα νεκρό κάθε 4,2 εκ. Πτήσεις, επισημαίνει καταλήγωντας.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.