Μεσολαβητική πρόταση Χατζηπαντέλα για άρση απεργιακών μέτρων από τους γιατρούς

Μεσολαβητική πρόταση κατέθεσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, για την άρση των απεργιακών μέτρων της Πέμπτης, 17 Νοεμβρίου που εξήγγειλαν οι γιατροί σε όλα τα Τμήματα των Γενικών και Περιφερειακών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου ανέφερε ότι «ο Υπουργός έκαμε μια προσπάθεια έτσι ώστε να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση», προσθέτοντας ότι «είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση και στις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην απεργία».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Υπουργός κατάθεσε πρόταση να μεσολαβήσει αφού ενημερώθηκε στην σύσκεψη.

Η πρόταση, συνέχισε, θα κατατεθεί αύριο ώστε να εξεταστεί από το ΔΣ της Συντεχνίας, σημειώνοντας ότι «πρέπει να πιστώσουμε τον Υπουργό για την προσπάθεια του».

Ο κ. Κούμας πρόσθεσε ότι η ΠΑΣΥΚΙ θα τοποθετηθεί έγκαιρα στο περιεχόμενο της πρότασης.

Για τους λόγους της εξαγγελθείσας τρίωρης απεργίας, ανέφερε ότι αυτή αποφασίστηκε «γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια, για το τι εστί επαγγελματική μας ασφάλιση κατά την ώρα της εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, όπως προνοεί άλλωστε και ο νόμος».

Ο Υπουργός Υγείας παρακάθισε επίσης σε σύσκεψη και για τη λειτουργία των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ). Ο κ. Αθανασίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο προς το παρόν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.