Μετά από 2 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στην Αγία Νάπα το «8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής 2022»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει φέτος, ύστερα από δύο χρόνια διακοπής, το «8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής 2022».

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, είπε ότι «τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του κορωνοϊού, είχαν παγοποιηθεί τα Συμπόσια που γίνονταν για εμπλουτισμό των γλυπτών του Πάρκου Γλυπτικής της Αγίας Νάπας. Ωστόσο είχαμε προχωρήσει σε κάποια άλλα εμπλουτιστικά έργα, τα οποία αναβαθμίζουν και διαμορφώνουν τον χώρο όπως, είναι η εγκατάσταση καθισμάτων αλλά και η δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα «Αργώ» και αποτελεί σημείο κατατεθέν του Πάρκου».

Πρόσθεσε ότι «φέτος ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το «8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής 2022». Στόχος του Δήμου είναι ο εμπλουτισμός τόσο του Διεθνούς Πάρκου Γλυπτικής όσο και άλλων πολιτιστικών σημείων αναφοράς με νέα γλυπτά αλλά και η δημιουργία νέων Πολιτιστικών Χώρων».

Ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας «στοχεύει στην ανταλλαγή καλλιτεχνικών γνώσεων και εμπειριών μεταξύ καλλιτεχνών διαφορετικών πολιτισμών και στην επαφή και γνωριμία των χιλιάδων επισκεπτών της Αγίας Νάπας μέσα από την τέχνη της Γλυπτικής. Ακόμα στοχεύουμε στην βελτίωση και στον εμπλουτισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του Συμποσίου με στόχο την μαζική παρακολούθηση από την ευρύτερη περιοχή και ενίσχυση των κοινωνικών υποστηρικτικών ομάδων των δράσεων του Διεθνούς Πάρκου Γλυπτικής».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ζαννέττου είπε ότι «αντί των δύο Συμποσίων που πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο, την Ανοιξη και τον Χειμώνα, φέτος θα γίνει μόνο ένα, εφόσον βεβαίως ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και εάν έχουμε την οικονομική δυνατότηα να το υλοποιήσουμε».

Σημείωσε ακόμα ότι «ο Δήμος Αγίας Νάπας σχεδιάζει να δημιουργήσει στο Πάρκο Γλυπτικής ένα χώρο για να διοργανώνονται ποιοτικές μικρές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις οποίες αρχίσαμε από πέρσι. Είναι γνωστό ότι η Αγία Νάπα εξαρτάται 60% τουριστικά από τη ρωσική αγορά και πρέπει να γίνει περισυλλογή από όλους, να είμαστε συγκρατημένοι, ούτως ώστε να μην βρεθούμε σε απρόβλεπτες και δυσάρεστες καταστάσεις».

Ωστόσο σημείωσε ο Δήμαρχος «στόχος και σκοπός μας είναι η αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών και των έργων που στοχεύουν τόσο στον τουρισμό όσο και στην τοπική κοινωνία».

Σημειώνεται πως όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο «8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής 2022» καλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου (e-mail: [email protected], tel. 00357- 23816307) έτσι ώστε να τους αποσταλούν οι όροι και οι προϋποθέσεις του Συμποσίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.