Μετά από αίτημα του ΑΚΕΛ «κλείδωσε» η συνεδρία για τα ταξίδια του ΠτΔ στις Σεϊχέλλες

Οδηγείται ξανά στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής μετά από αίτημα της ομάδας του ΑΚΕΛΤο θέμα με το ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϊχέλλες λίγο μετά την παραχώρηση των «χρυσών» διαβατηρίων στον Σαουδάραβα φίλο του με το ιδιωτικό τζετ και σε ακόμη 21 μέλη της οικογένειάς του, το οποίο αποκρύφτηκε από τη Βουλή και την Ελεγκτική Υπηρεσία, οδηγείται στην Επιτροπή Ελέγχου.

Το ΑΚΕΛ κατέθεσε και επίσημα αίτημα για συνέχιση της συζήτησης στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπή Ελέγχου, το οποίο εγκρίθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής με εξαίρεση τον Ζαχαρία Κουλία του ΔΗΚΟ, ο οποίος εισηγήθηκε όπως το θέμα εγγραφεί ξανά και να πάρει σειρά, ώστε να εξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Μάλιστα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ επιχείρησε να θέσει όρους, αλλά εισέπραξε αποστομωτική απάντηση από τη βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία υπέδειξε ότι «ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι αναφαίρετο δικαίωμα και αρμοδιότητα της Βουλής και είναι απαράδεκτο οι ίδιοι οι βουλευτές, όπως στην προκειμένη περίπτωση, να μειώνουν τη σημασία του!»

Όσον αφορά την ουσία του θέματος, η Ε. Χαραλαμπίδου υπενθύμισε ότι κατά την πρώτη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου κατατέθηκαν στοιχεία από συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη, τα οποία στη συνέχεια αποδείχθηκαν αναληθή.

Σημειώνεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης εδώ και μέρες έχουν θέσει σειρά ερωτημάτων για το «κρυφό» ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϊχέλλες, ωστόσο το Προεδρικό τηρεί σιγή ιχθύος.