Μετά τα πασχαλινά πακέτα συνεχίζουν χιλιάδες νοικοκυριά να δοκιμάζονται!

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Εκατοντάδες ήταν τα πασχαλινά πακέτα που δόθηκαν με πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης και των εθελοντικών οργανώσεων σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Επρόκειτο για στήριξη και ενίσχυση των οικογενειών αυτών σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ή καλύτερα το κράτος δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπάρχει και η επόμενη ημέρα. Είναι χιλιάδες οι οικογένειες που συνεχίζουν να ζουν τον δικό τους γολγοθά. Είναι ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους να έρθει ολόχρονα αρωγός, στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ αντί πολιτικών στήριξης των φτωχών στρωμάτων του λαού μας συνεχίζει να ακολουθεί νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές, οι οποίες διευρύνουν περισσότερο το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Είναι τεράστιες οι ανάγκες, ενώ η κοινωνική πολιτική από το κράτος είναι ανεπαρκέστατη.

Η ακρίβεια και η φτώχεια καταγράφουν αυξητική τάση. Στο Προεδρικό και στην Πινδάρου καταγράφεται πλήρης αδιαφορία στο να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά δοκιμάζονται από την οικονομική δυσπραγία και η κυβέρνηση ΔΗΣΥ σφυρίζει αδιάφορα. Αρνείται να εξετάσει και να υιοθετήσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν από το ΑΚΕΛ και δίνουν ανακούφιση σε δεκάδες νοικοκυριά. Πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, που θα δώσει ανάσες τόσο σε νοικοκυριά, αλλά και σε μικρές επιχειρήσεις που το κόστος λειτουργίας τους είναι δυσβάστακτο. Πρόταση για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, με τις τιμές να παραμένουν στα ύψη, με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε ολόκληρη την αγορά. Πρόταση για επαναφορά της ΑΤΑ, κάτι πολύ αναγκαίο σήμερα, όταν οι μισθοί απώλεσαν την αγοραστική τους αξία. Προτάσεις για στήριξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω υψηλών τιμών στα καύσιμα, στα σιτηρά και στις ζωοτροφές. Το ΑΚΕΛ κατέθεσε ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις και σε ό,τι αφορά τον τουρισμό με ενίσχυση και κίνητρα για τον εγχώριο τουρισμό. Δυστυχώς, οι προτάσεις του ΑΚΕΛ αντιμετωπίζονται με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία επιμένει να εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων του λαού μας. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πολιτικών. Χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση, όπου επίκεντρό της θα είναι ο άνθρωπος και τα προβλήματά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.