Μετά την έναρξη της πανδημίας οι όποιες καθυστερήσεις στις αιτήσεις για ΕΕΕ, ισχυρίζεται το Υπ. Εργασίας

«Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τις τοποθετήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως για τον θεσμό του ΕΕΕ, το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει καταρχάς πως οι όποιες καθυστερήσεις παρουσιάστηκαν στην εξέταση αιτήσεων για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, παρουσιάστηκαν μετά την έναρξη της πανδημίας covid-19 και η συντριπτική πλειοψηφία τους οφείλεται στα ελλιπή στοιχεία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί», ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως υποστηρίζει το Υπουργείο, σε περιπτώσεις με ιδιαίτερες συνθήκες όπου πιθανό να παρατηρηθεί η όποια καθυστέρηση, παρέχεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έκτακτη οικονομική βοήθεια.

Προστίθεται ότι για την καλύτερη επικοινωνία του κοινού με τις υπηρεσίες του ΥΕΠΚΑ έχει ήδη δρομολογηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής η δημιουργία Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης, για την υλοποίηση του οποίου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το Υπουργείο Εργασίας ισχυρίζεται παράλληλα ότι εν μέσω δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία covid-19 απ’ την ημέρα εκδήλωσής της, δε σταμάτησε να εργάζεται μεθοδικά κι απρόσκοπτα για την καλύτερη στήριξη και εξυπηρέτηση εργαζομένων και πολιτών.

Πέραν τούτου, το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι η κριτική από πλευράς ΑΚΕΛ είναι «άδικη, ανυπόστατη και υποβολιμαία».

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.