Μετά την ΠΑΣΥΝΟ και οι νοσηλευτές ΠΑΣΥΔΥ ανησυχούν για το τμήμα νεογνών Μακαρείου

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του εκφράζει, μετά την Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) και ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ για το ζήτημα της στελέχωσης του τμήματος νεογνών στο Μακάρειο, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι σε συνεδρία του την Τρίτη θα εξετάσει και τα θέματα στελέχωσης και θα πάρει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών, αλλά και την προστασία των νοσηλευτών ώστε να παρέχουν φροντίδα υγείας σε συνθήκες ασφάλειας.

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τη στελέχωση του τμήματος νεογνών του Νοσοκομείου ΝΑΜ ΙΙΙ, ως Κλάδος εκφράζουμε για πολλοστή φορά την ανησυχία μας και την έντονη διαμαρτυρία μας για την αδιαφορία που παρατηρείται εκ μέρους του ΟΚΥπΥ να εφαρμόσει τη συμφωνία για στελέχωση, καθώς επίσης και την υπόσχεση που έδωσε προ ενός μηνός περίπου, ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, για αντικατάσταση των 6 νοσηλευτών που απουσιάζουν με άδεια μητρότητας ή ασθενείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου.

Όπως είναι γνωστό, προστίθεται, η Εντατική Νεογνών είναι το μοναδικό τμήμα που καλύπτει παγκύπρια όλα τα περιστατικά και θα έπρεπε Πολιτεία, Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ να φροντίζουν το εν λόγω τμήμα να είναι επαρκώς στελεχωμένο ώστε να μπορεί να προσφέρει φροντίδα υγείας απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι «η πληρότητα του τμήματος ξεπερνά πολύ συχνά το 100% χωρίς να υπάρχει περιθώριο να αρνηθεί οποιοσδήποτε να παρέχει φροντίδα στο κάθε νεογνό που επιβάλλεται να εισαχθεί στο εν λόγω τμήμα. Ως εκ τούτου, η επαρκής στελέχωση είναι διπλά επιβεβλημένη».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.