Μετά το σάλο η Κυβέρνηση αποσύρει αίτημα για λιμουζίνες 24ωρης χρήσης από αξιωματούχους

Μετά τη λαϊκή κατακραυγή και το σάλο για το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο, το οποίο δίνει το δικαίωμα χρήσης του υπηρεσιακού οχήματος επί 24ώρου βάσεως με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε ακόμη επτά κρατικούς αξιωματούχους, πέραν των 28 που απολαμβάνουν σήμερα αυτό το δικαίωμα, η Κυβέρνηση ήρθε να πάρει πίσω το σχετικό νομοσχέδιο και να το αποσύρει. 

Διαβάστε επίσης:

Λιμουζίνες σε αξιωματούχους για εκδρομές με την οικογένειά τους

Με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, ο ΠτΔ έχει δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Προεδρίας:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει ότι η απόφαση για κατάθεση των Kανονισμών για τα υπηρεσιακά οχήματα αξιωματούχων λήφθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας με τις συντεχνίες για σταδιακή επαναφορά των ωφελημάτων στον δημόσιο τομέα, και μετά από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των Γενικών Διευθυντών.

Στο πλαίσιο λήψης της απόφασης, λήφθηκε υπόψη, ότι το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος του συγκεκριμένου ωφελήματος θα ήταν περιορισμένο εφόσον δεν θα απαιτείτο η απόκτηση οποιουδήποτε οχήματος.

Σημειώνεται ότι, η πρόθεση για επαναφορά του συγκεκριμένου ωφελήματος έτυχε διαβούλευσης από το συνδικαλιστικό όργανο των Γενικών Διευθυντών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Παρόλα αυτά και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για εκμετάλλευση των συγκεκριμένων προνοιών των υπό αναφορά κανονισμών, καθώς και για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.