Μετά το σάλο, ο ΠτΔ δίνει εξηγήσεις για το διορισμό του Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχέδη με τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν σαν αποτέλεσμα του διορισμού του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (Ο.Α.Υ.).

Όπως αναφέρει:

(α) Με θλίβει γιατί κάποιοι εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του ΓΕΣΥ αγνοώντας ότι ήταν η δική μου αποφασιστικότητα και βούληση που οδήγησε, ύστερα από δεκαετίες, στην ιστορική εισαγωγή του νέου συστήματος Υγείας.

(β) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. αποτελείται από 13 μέλη και είναι το ελάχιστον ατυχές, κάποιοι να ισχυρίζονται ότι ο διορισμός ενός μέλους, που εξέφρασε στο παρελθόν αντίθετες απόψεις, θα οδηγήσει δήθεν το ΓΕΣΥ σε κατάρρευση ή θα αλλοιώσει τη δομή και τη φιλοσοφία του.

Δεν ανέμενα τέτοια υποτιμητική αναφορά για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Υ., λέει ο πρόεδρος.

(γ) Ο διορισμός του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου έγινε όχι στη βάση των απόψεων που εξέφρασε στο παρελθόν, αλλά υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που εκπροσωπεί και το 95% του συνόλου των Ιδιωτών γιατρών που είναι ενταγμένοι στο ΓΕΣΥ, και ως εκπροσώπου της ΟΕΒ.

(δ) Το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο του Ο.Α.Υ., σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου από την έναρξη ισχύος του ΓΕΣΥ, χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ.

(ε) Θέλω να επαναλάβω με τον πλέον αυστηρό τρόπο, πως δεν θα ανεχθώ από τον οποιονδήποτε έστω και να αποπειραθεί να αλλοιώσει τη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ, ούτε βεβαίως να αμφισβητεί τις προθέσεις μου.

Ο λαϊκισμός δεν είναι ό,τι απαιτείται για να διορθωθούν αδυναμίες που παρουσιάζονται σε μια πρωτόγνωρη μεταρρύθμιση που ευρίσκεται υπό υλοποίηση, συμπληρώνει

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy