Μετά το τελευταίο 24ωρο ο Νοέμβρης ξεπέρασε το 100% της κανονικής βροχόπτωσης για το μήνα

Οι χθεσινές βροχοπτώσεις συνέβαλαν στο να ξεπεράσει ο μήνας Νοέμβριος το 100% της κανονικής βροχόπτωσης για μήνα, καθώς μέχρι χθες το ποσοστό βρισκόταν στο 95%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας, από την 1 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα 1 Δεκεμβρίου στις 8 το πρωί, η συνολική ποσότητα βροχής ανήλθε στα 55.9 mm σε σύγκριση με 53.3 mm της μέσης συνολικής ποσότητας για το μήνα, και σε ποσοστό ανήλθε στο 105% της κανονικής για το μήνα. Το τελευταίο τριήμερο η συνολική βροχόπτωση ανήλθε στα 6.2 mm.

Όσον αφορά τις περιοχές, στο Φρέναρος η βροχόπτωση ανήλθε στο 311% της μέσης για το μήνα, στην περιοχή του Λιμανιού της Λεμεσού στο 174%, στο αεροδρόμιο Πάφου στο 164%, στον Σταυρό της Ψώκας στο 133%, στην Αθηένου στο 127,%, και στο σταθμό της Αθαλάσσας στη Λευκωσία στο 124%.

Αντίθετα, την λιγότερη βροχόπτωση σε σχέση με τη μέση του μήνα Νοεμβρίου, κατέγραψε το Κελλάκι που έφτασε μόλις στο 32%. Στο 64% ανήλθε το ποσοστό της βροχόπτωσης στη Λάρνακα και στην Ξυλοτύμπου, στο 65% στα Πλατάνια και στο 69% στον Πρόδρομο.

Το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου το ποσοστό της συνολικής βροχόπτωσης ανήλθε στο 65% της κανονικής, καθώς ο Οκτώβρης ήταν ιδιαίτερα άνυδρος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy