Μετά το βροχερό διάλειμμα έρχεται…καλοκαίρι και σκόνη

Êýðñéïé êáé ôïõñßóôåò áðïëáìâÜíïõí ôçí èÜëáóóá óôçí ðáñáëßá ôïõ Nissi Beach óôçí Áãßá ÍÜðá, êáèþò ï õäñÜñãõñïò óêáñöÜëùóå ôïõò 43 âáèìïýò êåëóßïõ, Ôñßôç 03 Áõãïýóôïõ 2021. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Μια παραφωνία πρέπει να θεωρείται η εβδομάδα που μας περνά και ιδιαίτερα η χθεσινή μέρα, αφού το φθινοπωρινό σκηνικό αλλάζει και επιστρέφουμε πίσω στο καλοκαίρι.

όπως δήλωσε το Δ/ντης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Δρ. Κλεάνθης Νικολαΐδης
στο ΡΙΚ, αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας από αύριο η οποία ίσως φτάσει και τους δύο βαθμούς.

Επιπλέον το σύστημα που επηρέαζε την Κύπρο, αποχωρεί από σήμερα και αναμένοντα πολύ περιορισμένες τοπικές βροχές. Είπε επίσης πως από την άλλη εβδομάδα έρχεται εκτός από αύξηση της θερμοκρασίας, και σκόνη.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ σχετικά θερμή αέρια μάζα αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή από αργά το Σάββατο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που αργότερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές κυρίως στα νότια και βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ενώ το απόγευμα στα νότια νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς 3 και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο και να κυμαίνεται αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.