Μετά τον Νουρή και ο Χατζηγιάννης μίλησε για τζιχαντιστέςΔεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες στα χέρια της Αστυνομίας

Μετά τον Υπουργό Εσωτερικών και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης, μίλησε για τζιχαντιστές στην Κύπρο, στέλλοντας λανθασμένα μηνύματα διεθνώς, καλλιεργώντας ταυτόχρονα ρατσισμό και ξενοφοβία στην κυπριακή κοινωνία.

Σε δημόσια παρέμβασή του ο βουλευτής ΔΗΣΥ, Κυριακός Χατζηγιάννης, κατήγγειλε ότι στη Χλώρακα «οι αιτούντες πολικό άσυλο προέρχονται από συγκεκριμένη περιοχή γειτονικής χώρας, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα διατηρούν στενούς δεσμούς με το ISIS, εμφανίζουν βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά, σε σημείο που οι κάτοικοι της κοινότητας να φοβούνται για την ασφάλειά τους και τις περιουσίες τους».

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση ότι άτομα που διαμένουν στη Χλώρακα έχουν σχέση με την οργάνωση τζιχαντιστών ISIS.

Η δήλωσή του αυτή εγείρει ερωτηματικά, όπως από πού πηγάζει η διαπίστωσή του και κατά πόσο μπορεί να τεκμηριώσει αυτές τις καταγγελίες. Διερωτόμαστε επίσης εάν μετά τη σοβαρή αυτή τοποθέτηση του κ. Χατζηγιάννη, η Αστυνομία θα τον καλέσει να καταθέσει τα στοιχεία που κατέχει…

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, δήλωσε στην εφ. «Αλήθεια» πως στην Κυπριακή Δημοκρατία διαμένουν 17 ύποπτοι τρομοκράτες, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα της χώρας διεθνώς.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ανέφερε ότι τέτοιες δηλώσεις προάγουν τον ρατσισμό και βλάπτουν την εικόνα της Κύπρου διεθνώς. Επίσης, κάλεσε τον Υπουργό να απαντήσει, εφόσον είναι τρομοκράτες, γιατί βρίσκονται ακόμα στην Κύπρο και συναναστρέφονται με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους;

Κάλεσε, τέλος, τον ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση να αναλογιστούν τι αντίκτυπο έχουν οι χειρισμοί και οι δηλώσεις τους στον τουρισμό.

Γιάννης Κακαρής