Μετακίνηση του Ταχυδρομείου Λάρνακας σε πάροδο της Μακαρίου πρότεινε ο Βύρας

Πρόταση για μετακίνηση του κεντρικού Ταχυδρομείου Λάρνακας από την πλατεία Βασιλέως Παύλου σε κυβερνητικό τεμάχιο επί της οδού Δήμητρας (πάροδος της λεωφόρου Μακαρίου) υπέβαλε στον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ο δήμαρχος Λάρνακας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Γιάννη Καρούσο την περασμένη Τρίτη 6 Απριλίου, ο Ανδρέας Βύρας επανέφερε το αίτημα του δήμου για μεταστέγαση των κεντρικών γραφείων των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών επαναλαμβάνοντας τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία του Ταχυδρομείου στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο αρμόδιος υπουργός απάντησε ότι υπάρχει δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου, ωστόσο ο δήμαρχος είχε έτοιμη εισήγηση.  Όπως είπε στον Γ. Καρούσο, η υπηρεσία διανομής δεμάτων μπορεί να στεγαστεί σε καινούργιο κτίριο σε κυβερνητικό τεμάχιο στην πιο πάνω οδό, κάτι που θα εξυπηρετεί πολύ καλύτερα τις ανάγκες του ταχυδρομείου και κυρίως το κοινό σε ό,τι αφορά το χώρο στάθμευσης που είναι ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα στο υφιστάμενο κτίριο.

Το αίτημα για μετακίνηση του ταχυδρομείου βρίσκεται γραπτώς ενώπιον του αρμόδιου υπουργού από τις 7 Φεβρουαρίου 2020 με επιστολή του δημάρχου Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Βύρα, το θέμα κρίνεται ως πολύ σοβαρό λόγω του ότι η λειτουργία του Ταχυδρομείου στο εμπορικό κέντρο της πόλης και παρά το παραλιακό μέτωπο δημιουργεί σοβαρά κυκλοφοριακά και κατά συνέπεια και περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή λόγω της πολύ αυξημένης κυκλοφορίας.

Επίσης, η μεγάλη ανάγκη σε χώρους στάθμευσης καταλαμβάνει μεγάλο διαθέσιμο δημόσιο χώρο, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.