Σε αγαστή συνεργασία με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων προσβλέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ώστε να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό οι μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη και συζήτησαν τα θέματα που αφορούν τα εκρεμμούντα νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής, σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τρόποι επίσπευσης της συζήτησης και της ψηφοφορίας για τα θέματα των νομοθεσιών που αφορούν τη μεταρρύθμιση, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωστοποίησε στον κ. Συλλούρη την πρόθεσή του να συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για να συζητήσουν τα θέματα της μεταρρύθμισης.

Αναμένεται από τους πολιτικούς αρχηγούς να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, να εκφράσουν τις απόψεις τους για να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα, ώστε να μπορέσουν τα νομοσχέδια που αφορούν την μεταρρύθμιση να περάσουν με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και να ικανοποιούν και τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, είπε ο κ. Κούσιος.

Ανέφερε ότι ακόμη τα θέματα αυτά απασχολούν ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αφορούν και τα ίδια τα κόμματα, με τον κ. Κούσιο να προσθέτει ότι «ευελπιστούμε σε μια αγαστή συνεργασία στο θέμα αυτό για να έχουμε το ταχύτερο δυνατό τα καλύτερα θετικά αποτελέσματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κούσιος είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ακούσει τις επιμέρους θέσεις των πολιτικών αρχηγών στις συναντήσεις που είχε «αλλά κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει μια ευρύτερη σύσκεψη στην παρουσία όλων των πολιτικών αρχηγών για να ακουστούν οι απόψεις τους, να γίνει συζήτηση στα επιμέρους θέματα, να ανταλλαγούν απόψεις και να υπάρξει κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ομοφωνία, για να μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα και θετικά αποτελέσματα».

Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος είναι ικανοποιημένος «γιατί όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων αντιμετώπισαν θετικά το θέμα τω μεταρρυθμίσεων». Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχουν επιμέρους διαφορές και για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος αποφάσισε να συγκαλέσει στο επόμενο διάστημα τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «ώστε ενώπιος ενωπίω να θέσει τα θέματα και να έχουμε αποτέλεσμα που να ικανοποιεί όλα τα πολιτικά κόμματα, ώστε στο τέλος για το καλό των συμπολιτών μας να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία στην υπερψήφιση των νομοσχεδίων για τις μεταρρυθμίσεις».

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απουσιάζει στο επόμενο διάστημα για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια θα μεταβεί για επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, κατά τη συνάντηση με τον κ. Συλλούρη συζητήθηκαν επίσης το Κυπριακό, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και οι εξελίξεις αναφορικά με την Αμμόχωστο, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε και για την επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία.