Μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης: Η Επιτροπή Νομικών είπε «όχι» στα τελεσίγραφα της Κυβέρνησης

Δεν οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που αφορά την μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποφάσισαν ότι υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν, παρά την έκκληση της Υπουργού Δικαιοσύνης όπως τα νομοσχέδια εγκριθούν.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤα κόμματα της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπούνται στην επιτροπή νομικών έκριναν ότι υπάρχουν ακόμα ζητήματα επί των κειμένων που πρέπει να συζητηθούν περαιτέρω, ενώ διαπιστώνουν και σημεία που πιθανόν να κριθούν αντισυνταγματικά.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού σημείωσε ότι η Βουλή βρέθηκε μπροστά σε ένα θεσμικό αδιέξοδο και δεν είναι σωστό να τίθενται οι τρεις εξουσίες σε πορεία σύγκρουσης, προσθέτοντας ότι ούτε η Βουλή μπορεί να ασκήσει ρόλο επιδιαιτητή μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Υπέδειξε επίσης ότι τα κόμματα δεν δέχονται τελεσίγραφα από κανέναν, αφού η Βουλή είναι κυρίαρχη εξουσία και όχι επιχειρηματικό όργανο της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ.

Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως αυτό της δικαιοσύνης πρέπει να έχει άπλετο χρόνο για συζήτηση και επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατόν συναίνεσης.

Δυστυχώς πρόσθεσε, με ευθύνη της Κυβέρνησης αυτό δεν επιτεύχθηκε, γι’ αυτό και μπροστά στον κίνδυνο η μεταρρύθμιση να μετατραπεί σε απορρύθμιση, τα κόμματα της αντιπολίτευσής δεν συμφώνησαν στην άρον άρον ψήφιση των νομοσχεδίων.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου σημείωσε ότι θα ήταν πολύ εύκολο για τη Βουλή να ψηφίσει μη ολοκληρωμένα και ανέτοιμα νομοσχέδια τα οποία να κριθούν αντισυνταγματικά σε μερικές εβδομάδες.

Πάντως ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου απέδωσε πολιτικές σκοπιμότητές εν όψει εκλογών στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση, υποστήριξε, μπλόκαρε τα νομοσχέδια, κατέστρεψε τη συλλογικότητα που υπήρξε, ρίχνοντας τα στις ελληνικές καλένδες πρυτάνευσε.

Εξ’ άλλου, η επιτροπή νομικών, με την νικώσα ψήφο του Προέδρου της Επιτροπής οδηγεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο που αφορά τη σύσταση και λειτουργία Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Επίσης οδηγούνται στην Ολομέλεια δύο σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως και ο περί προστασίας από παρενόχληση και παρενοχλητική παρακολούθηση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.