Μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης – Καθυστερούν τα νομοσχέδια και πιέζουν τη βουλή να τα ψηφίσει άρον-άρον

Έκκληση προς τη Βουλή να ψηφίσει τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση του τομέα της Δικαιοσύνης πριν από τη διάλυση του σώματος εν όψει εκλογών, απηύθυνε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για εκσυγχρονισμό του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ Επιτροπή Νομικών της Βουλής ολοκλήρωσε την κατ’ άρθρο συζήτηση των τριών νομοσχεδίων, τα οποία στοχεύουν στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και την βελτίωση της ποιότητας των δικαστικών αποφάσεων.

Αν δεν ψηφιστεί, τόνισε, θα τιμωρηθεί ο πολίτης και η Κύπρος, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι υπάρχει η βούληση από όλους τους εμπλεκόμενους, έγιναν μακρές συζητήσεις επί δύο χρόνια, ενώ τις αλλαγές στηρίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και θα χρηματοδοτήσει την μεταρρύθμιση.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης προειδοποίησε ότι αν δεν ψηφιστούν τα νομοσχέδια, πριν την διάλυση της Βουλής για τις εκλογές, θα χαθούν ισορροπίες και θα είναι δύσκολο να προχωρήσει η μεταρρύθμιση. Σημείωσε ότι το θέμα είναι υπερκομματικό και δεν είναι πολιτικό. Είναι κρίμα τόνισε, να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Πάντως, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καθυστέρηση στον καταρτισμό των νομοσχεδίων από τις υπηρεσίες του κράτους και μετά να πιέζεται η Βουλή να τα εγκρίνει άρον άρον. Ο κ. Δαμιανού υπέδειξε ότι με τα κείμενα των νομοσχεδίων έχει επιφυλάξεις ακόμα και το ίδιο το ανώτατο δικαστήριο, το οποίο σημειώνει ότι αν εγκριθούν ως έχουν πιθανόν να κριθούν αντισυνταγματικά, ειδικά εκείνο που αφορά την τροποποίηση του συντάγματος.

Ο κ. Δαμιανού σημείωσε ότι είναι αδύνατον να εγκριθούν τα νομοσχέδια πριν την διάλυση της παρούσας βουλής.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei